Υπό τον ήχο του κλαρίνου και με ένα μοιρολόι ...αποχαιρέτησαν τον Μπάμπη Χαλκιά [βίντεο-φωτό]

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Δελβινάκι
ο Ηπειρώτης παραδοσιακός κλαρινίστας Μπάμπης Χαλκιάς , γιος του κορυφαίου κλαρινίστα  Πέτρο Λούκα Χαλκιά ,που έφυγε πρόωρα από τη ζωή  στα 52 του μόλις χρόνια ,χτυπημένος από την επάρατο, τα ξημερώματα της Δευτέρας .
Η κηδεία  και η ταφή  του τελέστηκε σήμερα  στις 14.00 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο  Δελβινάκι Ιωαννίνων όπως άλλωστε  ήταν  επιθυμία του ..
 Σε κλίμα βαρύ η  οικογένειά του κορυφαίου μουσικού   είχε στο πλευρό της συγγενείς ,φίλους ,συνεργάτες του αλλά και όλους όσοι   τον  γνώριζαν   μέσα από τη  δουλειά του ,αφού ο εκλιπών   υπήρξε ένας από τους κορυφαίους της  ηπειρώτικης και δημοτικής μουσικής παράδοσης .
Λίγο πριν το τελευταίο αντίο λύγισαν και οι πιο δυνατοί ,όταν ο Σάββας Σιάτρας που εκφώνησε και τον επικήδειο ,μαζί με τον  Αντώνη Κυρίτση  υπό τον ήχο του κλαρίνου από συγγενή του εκλιπόντα ,αποχαιρέτησαν με ένα μοιρολόι τον Μπάμπη Χαλκιά ...

Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν   ο  Περιφερειάρχης  Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης,ενώ στην κηδεία παρέστη και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης .
Ο Μπάμπης Χαλκιάς αφήνει πίσω    του ως παρακαταθήκη  τις μελωδίες και την ξεχωριστή πολυτετή πορεία του  αφού με  το κλαρίνο  του   βρέθηκε  δίπλα στους κορυφαίους της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και ειδικά δίπλα  στον πατέρα του τον  Πέτρο Λούκα Χαλκιά και τα παιδιά του, τον κλαρινίστα Πετράκη Χαλκιά και τον γιο του λαουτιέρη Νίκο Χαλκιά
Είχε  συμμετάσχει  με  κορυφαίους Ηπειρώτες μουσικούς  και με τον πατέρα του σε συναυλίες στο εξωτερικό ,σε  ηπειρώτικα γλέντια ,σε μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές.


Το epirus-tv-news.gr εκφράζει τα θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του θανόντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]