ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Ολοκληρώθηκαν οι πορείες μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο [φωτό]

25 χρονών θα ήταν σήμερα ο Αλέξης Γρηγορόπουλος αν δεν είχε κοπεί το νήμα της ζωής του στις 9  το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη το 2008 ,στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια ,έπειτα από σφαίρα που δέχθηκε στην καρδιά από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη .
Υπενθυμίζεται ότι ο Ε.Κορκονέας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και  έκτοτε βρίσκεται στη φυλακή .
Ο Β.Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για συνέργεια στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη ,ένα χρόνο ωστόσο μετά την καταδίκη αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ,ενώ και οι δυό τους αποτάχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ .
Από τον Απρίλη του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ξεκίνησε η δίκη σε   δεύτερο βαθμό των Κορκονέα και Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου .
Και στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα  οι πορείες  για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου  με το όνομά του να ακούγεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ,από  φοιτητές ,οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου  που συγκεντρώθηκαν στις 18.00 μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και στη συνέχεια διέσχισαν κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων .
Τρικάκια  πετάχθηκαν στο χώρο στου Δικαστικού Μεγάρου  αλλά και σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια της πορείας.
Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο με την  κυκλοφορία στην  28η Οκτωβρίου   να έχει διακοπεί από  κλούβες  της Αστυνομίας που  βρίσκονταν κάθετα στο οδόστρωμα.
Μετά  το πέρας της πορείας η κυκλοφορία των οχημάτων άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά με τους διαδηλωτές  να παραμένουν για λίγη ώρα έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]