Άρτα:Απεργία ενάντια στις απολύσεις εργατοτεχνιτών από την ΕΦΑ Πρέβεζας


ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη
«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»
Καμία απόλυση συναδέλφου στη Νικόπολη και την Κασσώπη
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
Το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, με έδρα την Άρτα καλεί όλους τους συναδέλφους, τα μέλη του σωματείου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία που προκηρύχθηκε από το σωματείο μας για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, για να συνεχίσουν την εργασία τους όλοι οι συνάδελφοι, και οι 17 από τη Νικόπολη που δεν ειδοποιήθηκαν (!) να πάνε στην εργασία τους τη Δευτέρα 3/12 και οι 2 ακόμη από την Κασσώπη.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα. Να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για το δίκιο μας, για να μη γίνει καμία απόλυση στο έργο του θεάτρου της Νικόπολης και στο έργο της Κασσώπης, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Υψώνουμε τείχος προστασίας για το δικαίωμά μας στην εργασία, στο να ζούμε την οικογένειά μας με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Το τελευταίο διάστημα προηγήθηκαν συναντήσεις του Σωματείου μας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο, αποστολή υπομνήματος στο οποίο αρνήθηκε να απαντήσει, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΦΑ Πρέβεζας τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας και εκ νέου συνάντηση μαζί του, παρεμβάσεις σε αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, στάση εργασίας του σωματείου μας σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκέμβρη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο οξυμμένες μορφές αγώνα, δεν κάνουμε πίσω.
Τα παραμύθια για κακές καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν τη συνέχεια των εργασιών, ούτε τα μικρά παιδιά δεν τα πιστεύουν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού το προηγούμενο έτος οι ίδιοι άνθρωποι εργάστηκαν κανονικά όλο το χειμώνα. Υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις τουλάχιστον έως το Μάιο του 2019 και το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί (υπάρχει φυσικό αντικείμενο), περί αυτού δεν υπάρχει διαφωνία από την αρμόδια ΕΦΑ. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τις απολύσεις. Να γυρίσουν όλοι στη δουλειά τους. Να παρθούν όλα τα αρμόδια μέτρα ασφάλειας.
Την ώρα που μιλάνε για δίκαιη ανάπτυξη, για έξοδο από τα μνημόνια, για νέα εποχή συνεχίζουν την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χιλιάδες συμβασιούχοι και στο Υπουργείο Πολιτισμού είναι μία ζωή όμηροι μεταξύ συμβάσεων, μετακινούμαστε από τόπο σε τόπο για να βρούμε δουλειά, αντιμετωπίζουμε τις απολύσεις, την αντεργατική πολιτική, τη φοροαφαίμαξη.
Η ευθύνη βαραίνει τόσο την τοπική ΕΦΑ όσο και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, συνολικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απαιτούμε να παρθεί τώρα η πολιτική απόφαση για την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας όλων των εργαζομένων σε Νικόπολη και Κασσώπη, για όσο υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις και φυσικό αντικείμενο εργασιών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Δευτέρα, 3 Δεκέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]