Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Στις αρχές του χρόνου η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το «Βοήθεια Σπίτι»

Για τον προγραμματισμό των προσλήψεων πυξίδα μας είναι οι βασικές ανάγκες του Δημοσίου, το ισχύον νομικό πλαίσιο και η ανάγκη για σταθερό προσωπικό με εργασιακή εμπειρία δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας  στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ψηφίζεται η τροπολογία για το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι η προκήρυξη τουΑΣΕΠ θα εκδοθεί στις αρχές του χρόνου και μέσα στο 2019 το πρόγραμμα θαστελεχωθεί με μόνιμους υπαλλήλους.

Αναφερόμενη η υπουργός στην τροπολογία σημείωσε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί «θεσμοποιείται και γίνεται ένας θεσμός, με μονίμους υπαλλήλους, μια καταξιωμένη υπηρεσία όπως αυτή του «Βοήθεια στο Σπίτι», στους δήμους. Ταυτόχρονα λήγει η εργασιακή ανασφάλεια και η ομηρεία στην οποία βρίσκονταν χιλιάδες εργαζόμενοι για δέκα οκτώ χρόνια».

 «Για να γίνει αυτή η διάταξη ελήφθησαν υπόψη το ισχύον νομικό πλαίσιο, όπως και η ανάγκη να υπάρχει ένα σταθερό προσωπικό με εμπειρία και επίσης η βασική προτεραιότητα να καταγράψουμε και να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες του Δημοσίου. Αυτή είναι και η πυξίδα μας στον προγραμματισμό για τις προσλήψεις τώρα που μπορούμε να έχουμε επιλογές με μεγαλύτερη ευχέρεια και πολιτική δυνατότητα με την εφαρμογή του κανόνα 1 προς 1 και τον δημοσιονομικό χώρο την επόμενη χρονιά» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υπογράμμισε: «Η διαδικασία αυτή είναι με απόλυτη διαφάνεια και γι’ αυτό στην τροπολογία καταγράφονται όλες οι προϋποθέσεις που θα αποτυπωθούν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ».

«Επιλέξαμε να μη λάβουμε εξουσιοδότηση για υπουργική απόφαση αλλά για να υπάρχει σαφής καταγραφή όλων των διαδικασιών και της μοριοδότησης και των προϋποθέσεων που θα υπάρχουν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ, η οποία θα εκδοθεί στις αρχές του χρόνου. Και πιστεύουμε ότι στο 2019 το Πρόγραμμα με μόνιμους υπαλλήλους θα μπορέσει να αναπτύσσεται και να εξυπηρετεί πάρα πολλές οικογένειες σε ολόκληρη την Ελλάδα», επισήμανε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]