ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Καθαριότητα – μειονεκτικές περιοχές στο Δημοτικό Συμβούλιο

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημόσια συγχαρητήρια στους Σωτήρη Ντούγια και Γεωργία Σαλαντή, για την παγκόσμια αναγνώριση του έργου τους και την συμπερίληψή τους στον κατάλογο με τίτλο «The Highly Cited Researchers» στον οποίο περιλαμβάνονται 6.000 επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως, έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της, εκτός ημερησίας διάταξης, συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου
Όπως τόνισε, η δική τους διάκριση αντανακλά τόσο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο και στο Δήμο Ιωαννιτών, συντηρώντας μέχρι τις μέρες το προσωνύμιο της πόλης ως «Γιάννενα, πρώτα στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα».

Καθαρότητα – μειονεκτικές περιοχές
Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Μπέγας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των προσληφθέντων στην καθαριότητα με τον διαγωνισμό 3Κ/2018, αλλά και τις τελευταίες ενέργειες του Δήμου στο «μέτωπο» των μειονεκτικών περιοχών που αφορά άμεσα 21 κοινότητες των Ιωαννίνων.
«Έχει περάσει πολύ μεγάλο διάστημα που δεν αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες, αυτό αρχικά σημαίνει ότι δεν ήρθαν όλοι οι εργαζόμενοι και για όσους ήρθαν έληξε ο χρόνος που είχαν δικαίωμα να εργάζονται. Υπήρξε μεν απόφαση για παράταση των συμβάσεων αλλά όχι έγκαιρα δημιουργώντας πρόβλημα στον τομέα της αποκομιδής. Είναι ένα πλήγμα για την εικόνα της πόλης. Ζητάμε, και πιέζουμε πολιτικά, να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες καθώς το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται σε όλους τους δήμους της χώρας. Για τα Γιάννενα είναι ακόμα πιο έντονο γιατί έρχονται μέρες εορτών, περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες και δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να γίνει επικίνδυνη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης, τόνισε ότι  ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις, πρόσθεσε όμως ότι αυτό είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα καθώς δεν λύνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Σε ότι αφορά τις μειονεκτικές περιοχές, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τη Δευτέρα στάλθηκε και η τελευταία αλληλογραφία προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία τονίζεται η άνιση αντιμετώπιση που υπάρχει μεταξύ διαφορετικών περιοχών της χώρας.
Όπως εξήγησε, ιστοσελίδα στις Κυκλάδες ανήρτησε ανακοίνωση τοπικού βουλευτή σχετική με την οριοθέτηση μειονεκτικών περιοχών στην οποία επισυνάπτεται πίνακας όλων των ορεινών και μειονεκτικών κοινοτήτων, αναφέροντας αναλυτικά τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για τον χαρακτηρισμό τους.
Το έγγραφο δηλαδή το οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει στα χέρια του ενώ το ζητά θεσμικά από την ημέρα που έγινε γνωστή η υπόθεση αυτή.
«Δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση και ενημέρωση για ένα πολύ σοβαρό θέμα», είπε ο κ. Μπέγκας, με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Β. Μέγα να προσθέτει: «Το πρόβλημα με τις μειονεκτικές περιοχές δεν το έχουμε αφήσει στην τύχη του. Υπήρξαν όμως πολιτικές παρεμβάσεις και η οριοθέτηση δεν έγινε όπως έπρεπε με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Ακόμα περιμένουμε μια απάντηση από το Υπουργείο και την μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]