Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: "Στην ΝΔ επικρατεί πολιτικό αλαλούμ"

Σχολιάζοντας νωρίτερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αλαβάνου σχετικά με το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, αλλά και την ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με αυτές, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε ότι ο κ. Αλαβάνος  είχε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να συμμετέχει και ο ίδιος στην μεγάλη και δυνατή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια, γεγονός που χαροποιεί τον κόσμο της Αριστεράς και την προοδευτική σκέψη της χώρας. "Επιτέλους, υπάρχει  μία κυβέρνηση η οποία καταργεί το κατώτατο και τον υπο-κατώτατο μισθό, επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές, τη φορολογία,  αυξάνει το κοινωνικό μέρισμα, δίνει επίδομα ενοικίου και δεν κόβει τις συντάξεις, αντίθετα της αυξάνει Ίσως ο κ. Αλαβάνος  απλά να ζηλεύει αυτή την πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα είναι μακροπρόθεσμη. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες, κατά τη διάρκεια Συνεδρίου, με την ψήφο των μελών του κόμματος και με ποσοστό 70%. Και το κυριότερο: Η ίδια η κοινωνία έχει αποδείξει με την ψήφο της εάν ήταν ή όχι σωστή η επιλογή Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος και στην πρωθυπουργία", είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για την ανακοίνωση της ΝΔ που ακολούθησε τις δηλώσεις Αλαβάνου, ο Αν. ΥΠΕΝ σημείωσε ότι πρόκειται για ανακοίνωση απόλυτα ενδεικτική του πολιτικού αλαλούμ που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον ο αρχηγός της από την μία έχει παραδώσει το κόμμα στην ακροδεξιά και από την άλλη ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν είναι επαρκώς αριστερή! "Η ΝΔ χρησιμοποιεί τα λόγια του κ. Αλαβάνου και μας ζητά να είμαστε καλύτερη αριστερή κυβέρνηση! Είναι σαφές ότι στην ΝΔ δεν έχουν πλέον κανένα αφήγημα, δεν έχουν τίποτα να συγκρίνουν ούτε σε επίπεδο προγράμματος ούτε σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής και σχεδιασμού, διότι πολύ απλά η κυβέρνηση έχει αναλάβει όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινωνίας. Απέναντι λοιπόν στην τιμιότητα και την προκοπή των Ελλήνων και των Ελληνίδων η ΝΔ δεν έχει τίποτα να πει και κυρίως τίποτα να κάνει".
Και συνέχισε,  λέγοντας: "Ό κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο για το ξεπούλημα της υγείας, της παιδείας και του ασφαλιστικού.  Προσπαθεί να κρύψει  επιμελώς το πρόγραμμά του  την ίδια στιγμή που παραδίδει το κόμμα του - που είναι κόμμα  πασπαρτού -  στην ακροδεξιά,  για έναν και μόνο λόγο:  Να ξαναπάρει η οικογένειά του την πρωθυπουργική καρέκλα.  Όμως, οι πολίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί από την οικογενειοκρατία , από τα κλειστά κλαμπ εξουσίας που δρούσαν υπέρ των λίγων και ενάντια στους πολλούς".

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για την πρόθεση του κ. Γεωργιάδη να μηνύσει κατά τα λεγόμενά του τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Επιτροπή της Βουλής  η οποία διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε ότι είναι εντελώς παράλογη η αξίωση να υποτιμηθεί ένα πόρισμα που στέλνει στη χώρα μας το FBI και αφορά στην Novartis, μην τυχόν και ενοχληθούν τα στελέχη των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα. "Η πλειοψηφία των πολιτών  απαιτεί διαφάνεια στην πολιτική ζωή, χωρίς σχέσεις διαπλοκής .  Στις απειλές που εκτοξεύει ο κ. Γεωργιάδης το μόνο που μπορούμε να του πούμε είναι ότι "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται". Δεν είμαστε εμείς που έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας, δεν είμαστε εμείς που χρεοκοπήσαμε τη χώρα. Εξάλλου, αυτό που προκύπτει από το σημερινό πόρισμα  είναι το τεράστιο κόστος που δημιούργησε με την πολιτική του και ο κ. Γεωργιάδης προσωπικά στο χώρο της υγείας. Θυμίζω, ότι ζήλευε πολύ την δόξα του κ. Τόμσεν και ήθελε ο ίδιος  να κόψει μισθούς, να απολύσει, να ξεπουλήσει τα αγαθά της υγείας και όχι μόνο". 

Τέλος,  στο ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  οι οποίες θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα  στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο Αν. ΥΠΕΝ επεσήμανε ότι  η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη και δεν αλλάζει, ενώ ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η άσκηση πολιτικής υπέρ της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, υπέρ του άνεργου, του εργαζόμενου, του νέου, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου, του επιχειρηματία, του επιστήμονα κ.α. "Οι πολιτικές μας είναι καθολικές και προοδευτικές. Σε οτιδήποτε άλλο είμαστε απέναντι. Θέλουμε να αλλάξουμε το κακό παρελθόν της χώρας και να αποκαλύψουμε το ψέμα από την αλήθεια. Για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Κεντροδεξιά, ούτε με το Κέντρο, όσο κι αν προσπαθεί να δείξει το αντίθετο. Στο κόμμα του κάνουν κουμάντο οι κ.κ. Σαμαράς, Βορίδης και Γεωργιάδης. Ο ίδιος το μόνο που επιθυμεί, εκτός από ένα καινούργιο ξεπούλημα της χώρας, είναι να παραμείνουν στις καρέκλες της εξουσίας οι οικογένειες που έκαναν κουμάντο σε όλη την Μεταπολίτευση και κατέστρεψαν τη χώρα".

Και κατέληξε, λέγοντας: "Στην Ευρώπη υπάρχουν αυτή τη στιγμή φωνές, όπως της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που ανήκουν στον προοδευτικό άξονα της πολιτικής, ενάντια στην ακροδεξιά και τον εθνικισμό.  Επιδιώκουν ευρύτερες ευρωπαϊκές συμμαχίες, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη βάση μιας πολιτικής πλατφόρμας σοσιαλιστών, οικολόγων-πράσινων, και αριστερών. Στην χώρα μας τα πράγματα είναι δυστυχώς διαφορετικά, διότι η ελληνική σοσιαλδημοκρατία έχει στενό εναγκαλισμό με τον νεοφιλελευθερισμό, γεγονός που αποδεικνύεται από την ιδιαίτερη σχέση της κ. Γεννηματά με τον κ. Μητσοτάκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]