Επιστολή Ριζόπουλου σε όλους τους δημάρχους της Ηπείρου

Προσωπική επιστολή προς τους 18 δημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών συμβουλίων της Ηπείρου απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.
Με αυτή τους καλεί σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου για την συνταγματική αναθεώρηση, με επίκεντρο της Περιφερειακότητα.

Η επιστολή που απέστειλε έχει ως εξής:

Παρουσίαση προτάσεων «Οριζόντων Ηπείρου» για την Συνταγματική Αναθεώρηση με επίκεντρο την Περιφερειακότητα

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική περιφερειακή οργάνωση «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά!» παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες τις προτάσεις της για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα από την Συνταγματική Αναθεώρηση και τον νέο νόμο γνωστό ως «Κλεισθένης ΙΙ» που πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους μήνες. Οι προτάσεις μας δημοσιεύθηκαν από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και έτυχαν ευρείας πανελλαδικής και τοπικής κάλυψης από τα ΜΜΕ.
Στο επίκεντρο των προτάσεων μας τέθηκε η νέα αντίληψη της Περιφερειακότητας, που πρώτοι εισήγαμε στον δημόσιο διάλογο, και που στόχο έχει την ισότιμη, καθολική και ενιαία αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική πολιτική σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και την επέκταση των αρμοδιοτήτων της και σε άλλες θεματικές ενότητες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αποκλειστικά πεδία δράσης του κεντρικού κράτους. Στη νέα αυτή αντίληψη αυτοδιοίκησης η κάθε Περιφέρεια αποτελεί τον βασικό πυλώνα άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής και τον βασικό κόμβο οργάνωσης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών και δημόσιων κονδυλίων αλλά και συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα.
Στο πλαίσιο λοιπόν του δημόσιου διαλόγου που ξεκινήσαμε με τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την ενημέρωση τους για τις προτάσεις μας, θεωρούμε σκόπιμο και απαραίτητο να συναντήσουμε όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου και να προγραμματίσουμε επίσημες θεσμικές συναντήσεις μαζί τους το προσεχές χρονικό διάστημα.
Στόχος αυτών των κατά τόπους συναντήσεων θα είναι όχι μόνο η άμεση παρουσίαση των προτάσεων μας με επίκεντρο την Περιφερειακότητα αλλά και η συζήτηση επί δικών σας προτάσεων και ιδεών που θα μπορούσαν, εφόσον εξυπηρετούν την λογική της Περιφερειακότητας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα μας για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η παραπάνω πρόταση για συνάντηση απευθύνεται και στους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς θεωρούμε πως τόσο οι Δήμαρχοι όσο και τα δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις προτάσεις και την στρατηγική μας για την Ήπειρο της επόμενης δεκαετίας.
Εν αναμονή της απάντησης σας,
Σπύρος Ριζόπουλος
Επικεφαλής ανεξάρτητης περιφερειακής παράταξης
«Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]