Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα - Τι να προσέξετε

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr, όπου θα πρέπει να μπείτε για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος τουκοινωνικού μερίσματος και να υποβάλετε αίτηση για την καταβολή του.

Στα όσα πρέπει να προσέξετε προτού υποβάλετε την αίτηση, αλλά και στα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν σωστά για την απονομή του κοινωνικού μερίσματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Τι να κάνετε προτού υποβάλετε την αίτηση

-Να ελεγχθεί ότι το ΑΜΚΑ αντιστοιχεί με το ΑΦΜ. Το ΑΦΜ ελέγχεται στην πλατφόρμα του Τaxisnet και διόρθωση τυχόν λαθών γίνεται με ένα εκκαθαριστικό στα ΚΕΠ και άμεσα. Προβλήματα εντοπίζονται όταν στον ίδιο ΑΜΚΑ υπάρχουν πολλά ΑΦΜ.

-Προσοχή στη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού iban, καθώς συχνά γίνονται λάθη, άρα και λάθος πληρωμές.

-Προσοχή στη δήλωση κινητού τηλεφώνου και e-mail, καθώς είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας της ΗΔΙΚΑ με τον αιτούντα, δηλαδή ο μόνος τρόπος να καλυφθούν ελλείψεις που θα εντοπιστούν από την υπηρεσία.

Φιλοξενούμενοι

-Αν το παιδί είναι ανήλικο, δεν χρειάζεται συναίνεση, αλλά αν έχει δικό του ΑΦΜ πρέπει να μπει και ο φιλοξενούμενος και να δώσει έγκριση.

Προσοχή! Χωρίς συναίνεση σταματά η αίτηση

Φιλοξενούμενος θεωρείται όποιος έχει δηλώσει φιλοξενούμενος έστω και μία μέρα το περασμένο έτος.

Αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να καταχωρηθεί η αλλαγή στη σύνθεση του νοικοκυριού είναι αυτή της γέννησης παιδιού, για την οποία και υπάρχει ειδική επιλογή.

Στην περίπτωση γάμου ή διαζυγίου δεν μπορεί να γίνει επεξεργασία του νοικοκυριού.

Περίπτωση θανάτου: όποιοι έχουν δηλωθεί μέχρι χθες, είναι μέσα στο σύστημα. Αν κάποιος πέθανε σήμερα πρέπει να δηλωθεί στο ΚΕΠ και να ξανακάνει την αίτηση.

Όπως εξήγησε ο Α.Τάγαρης, για να κάνει κάποιος αίτηση, θα πρέπει να έχει έστω και ένα ένσημο στον εργασιακό του βίο, εκτός και είναι ΑμεΑ.

Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 65, είπε πως παρά το γεγονός ότι γίνεται αυτοποιημένα η αίτηση, «καλό θα ήταν να την κάνουν», αφού πέρυσι διαπιστώθηκαν προβλήματα στις αυτοποιημένες αιτήσεις.
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]