Γερμανός πρέσβης: Ελκυστικές επενδυτικές δυνατότητες η Ελλάδα

[Enikonomia]
Euractiv:Τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα επισημαίνει ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, με αφορμή το οικονομικό συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που συνδιοργανώνουν στο Βερολίνο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Economist.

«Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017 η Γερμανία υπήρξε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος σταθερότητας του ΕΜΣ φέτος το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πλέτνερ, προσθέτοντας ότι «αυτή την ευκαιρία επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε μαζί με τους Έλληνες εταίρους μας».

Όπως επισημαίνει, «η Ελλάδα προσφέρει πολλές ελκυστικές επενδυτικές δυνατότητες, τις οποίες οι γερμανικές επιχειρήσεις αξιοποιούν ήδη επιτυχώς» ενώ το γεγονός ότι «οι περισσότερες γερμανικές εταιρείες παρέμειναν πιστές στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία απέφερε τελικά καρπούς».

Ο Γερμανός πρέσβης σημειώνει πως «εκτός από τον τουρισμό, υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον τομέα του φαρμάκου, στις υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, την επεξεργασία τροφίμων, καθώς και στις υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την δραστηριοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]