Όλγα Γεροβασίλη: Όχι σε αντιπαράθεση με όρους που τροφοδοτούν αντανακλαστικά φασιστικού τύπου


«Ανόητο και επικίνδυνο μύθευμα», χαρακτήρισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη τους ισχυρισμούς περί «ανεξήγητης ανοχής στην εκκόλαψη της νέας τρομοκρατίας» από το κράτος. «Δεν υπάρχει ανοχή στην τρομοκρατία. Αυτό δεν αποδεικνύεται πουθενά και δεν έχει αποδειχθεί διαχρονικά στη δράση της αριστεράς», τόνισε.

«Σοβαρό θα ήταν να αναλογιστούμε όλοι τι προσφέρουμε στη Δημοκρατία και τι προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες όταν συζητάμε με όρους οι οποίοι δεν είναι σοβαροί. Αυτό τελικά τροφοδοτεί αντανακλαστικά φασιστικού τύπου και βεβαίως στρέφει τους πολίτες ενάντια στην πολιτική», υπογράμμισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενη στη δημόσια αντιπαράθεση μετά τη βομβιστική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», υπογράμμισε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ «θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο και ενεργό. Κάποιοι ενδεχομένως τον θέλουν φοβισμένο, τον θέλουν να απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, αλλά απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα έρχονται τα φαινόμενα της ακροδεξιάς και του φασισμού».

Η ίδια σημείωσε ότι «υπάρχει ζήτημα τόνων και ζήτημα φρασεολογίας στο δημόσιο λόγο», εξηγώντας ότι το ζήτημα είναι σοβαρό ότι «όταν η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με όρους ύβρεων. Θα σας θυμίσω μόνο τα κοσμητικά επίθετα και τα “καλολογικά” στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται και από δημοσιογράφους για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, για υπουργούς, για βουλευτές, τα οποία τα θεωρώ απαράδεκτα. Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό ήταν αμυντική και όχι επιθετική». Πρόσθεσε, επίσης: «Δεν θέλω να επαναλάβω λέξεις και εκφράσεις που ακούγονται από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας και από δημοσιογράφους συχνά, σε καθημερινή βάση. Δεν καταδέχομαι να επαναλάβω τις εκφράσεις».

Επισήμανε δε, ότι ήταν αυτονόητη η παρουσία της στο σταθμό, τις πρώτες πρωινές ώρες το ίδιο βράδυ, σημειώνοντας ότι «είναι άλλο η πολιτική διαφωνία και είναι άλλο τα ζητήματα τρομοκρατίας».

«Πρέπει ο πολιτικός διάλογος, όσο και αν διαφωνεί κάποιος με τον άλλον, να τηρεί τους κανόνες. Αλλά θα πρέπει και τα μέσα να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας», σημείωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Ούτε το εμπάργκο προς το “Σκάι” είναι μια ευχάριστη κατάσταση, ούτε το εμπάργκο προς την ΕΡΤ, από την άλλη πλευρά».

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση του “Σκάι” και τις δηλώσεις του κ.Αλαφούζου που εμφάνισε την κυβέρνηση ως «ηθικό αυτουργό» η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Είναι μία δραματική δήλωση, την οποία δεν μπορώ να κατανοήσω. Όποιος προσπαθεί να κάνει χρήση της τρομοκρατίας και των αποτελεσμάτων της τρομοκρατίας, για λόγους μικροκομματικής αντιπαράθεσης και να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι από αυτό, επιεικώς θα τον χαρακτηρίσω απαράδεκτο. Ξέρετε ότι η Δημοκρατία δεν συνομιλεί, δεν παίρνει παραδείγματα και κυρίως δεν υποκινείται από την τρομοκρατία».

Σε ερώτηση για την εξέλιξη των ερευνών για τη βομβιστική ενέργεια στο Φάληρο, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα πάντα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι πολύ νωρίς ακόμα και οποιοδήποτε συμπέρασμα αυτή τη στιγμή και ό,τι ακούγεται ως εκτίμηση δεν ισχύει».

Αναφερόμενη σε φαντασιακά σενάρια που διακινεί ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που θέλουν να υπάρχει ανοχή ώστε εάν και όποτε έρθει στα πράγματα η Νέα Δημοκρατία να έχει προβλήματα, σημείωσε: «Με αυτές τις ανοησίες προφανώς και γελοιοποιούμε τη συζήτηση. Αυτές τις ανοησίες δεν μπορώ ούτε να τις ακούω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]