Φωταγωγήθηκε η πιο όμορφη φάτνη στα Ιωάννινα![βίντεο-φωτό]

Στην ιστορική περιοχή της Καστρίτσας  ,στο σπήλαιο που βρίσκεται  στην είσοδο του χωριού   στήθηκε και φέτος η  πιο όμορφη φάτνη των Ιωαννίνων!
Όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news.gr o πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής κ.Νικόλαος Πανταζής ,κατά τον 20ο αιώνα οι βοσκοί και οι υπόλοιποι αγρότες  με τις μπόρες τους καλοκαιριού ή τις καταιγίδες του χειμώνα έβρισκαν καταφύγιο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα  στην  εν λόγω σπηλιά.

Με την πάροδο όμως  των ετών το σπήλαιο παρέμενε ανενεργό, ώσπου το 1999 ένας  κάτοικος της Καστρίτσας ο κ.Αριστοτέλης Κύρκος είχε μια μοναδική ιδέα για την αξιοποίησή του  .
Σε ένα επαγγελματικό του ταξίδι στη βόρεια Ελλάδα συνάντησε  ένα φυσικό  σπήλαιο  με φιγούρες στο εσωτερικό του που αναπαριστούσαν τη γέννηση του Θεανθρώπου.
Επιστρέφοντας στο χωριό του ,πρότεινε αυτή την ιδέα στην τότε διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας.
Η ιδέα όπως ήταν αναμενόμενο  εντυπωσίασε και έτσι από τότε το   συγκεκριμένο  σπήλαιο κάθε χρόνο μετατρέπεται σε φάτνη του Θεανθρώπου !
Η τελετή φωταγώγησης της   πιο όμορφης φάτνης των Ιωαννίνων που φέτος μάλιστα  "γιορτάζει" τα 20α   γενέθλιά της   ,έγινε χθες το απόγευμα παρουσία των κατοίκων του χωριού  και  σε κλίμα  ενθουσιώδες ,με πρωταγωνιστές ιδίως τα μικρά παιδιά του κατοικούν στην Καστρίτσα ,στο νοτιοανατολικό άκρο της λίμνης των Ιωαννίνων .
Πολλοί  όμως  ήταν και οι διερχόμενοι  από το σημείο  οδηγοί  που στάθμευσαν στην άκρη του δρόμου  τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να απαθανατίσουν το σπήλαιο που "αγκαλιάζει" και φέτος  με τρόπο μοναδικό , τη γέννηση του Χριστού ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]