Γιάννης Καλλιάνος:Πλησιάζει κακοκαιρία με βροχές και χιόνια

"Ως ένα καλό μάθημα Μετεωρολογίας θα χαρακτήριζα την εξέλιξη του καιρού κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, Πέμπτης 13/12, για αρκετές περιοχές της χώρας.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα πρέπει να σας πω ότι από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα μας προσεγγίσει από τη δυτική Ελλάδα ένα «σύστημα» με νοτιάδες και νεφώσεις που θα είναι εφοδιασμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας. Αυτές οι νεφώσεις θα συναντήσουν τα ήδη παγωμένα εφάφη (λόγω εγκλωβισμού ψύχους από τις προηγούμενες ημέρες) της ηπειρωτικής Ελλάδας, και έτσι, αντί να βρέξει, αρχικά θα ξεκινήσει να χιονίζει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα αλλά στη συνέχεια τα επίπεδα παγοποίησης θα ανέβουν με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιοχές να το γυρίσει σε βροχή.

ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας της Πέμπτης θα είναι οι βροχές που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα βρέξει), οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν τμήματα των Επτανήσων, της δυτικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αλλά και χιονοπτώσεις που σε κάποιες περιοχές θα κατέβουν αρκετά χαμηλά.

ΥΨΟΜΕΤΡΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ

Στον  χάρτη φαίνονται αναλυτικά τα υψόμετρα χιονοπτώσεων για όλα τα διαμερίσματα της χώρας. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, θα χιονίσει κατά διαστήματα σε όλες σχεδόν τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά ακόμη και σε τμήματα με χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις περισσότερες από τις περιοχές που φαίνονται στον χάρτη, θα ξεκινήσει να χιονίζει σε αυτά τα υψόμετρα αλλά με την πάροδο του χρόνου επειδή η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει λόγω των νοτιάδων ...θα το "γυρίσει" σε βροχή.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αλλά δεν θα ξεπερνούν πουθενά τα 6-7 μποφόρ με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

ΝΕΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί μέσα στην Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει νέα κακοκαιριά με βροχές και καταιγίδες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά με θερμοκρασίες πιο ανεβασμένες σε σχέση με της Πέμπτης." γράφει στη σελίδα του στο facebook ο μετεωρολόγος-μαθηματικός Γιάννης Καλλιάνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]