Οι Υδατοκαλλιέργειες Στηρίζουν Την Οικονομία Της Ηπείρου ..

...αποτελώντας “πυλώνα” ανάπτυξης και για την Πρέβεζα
Τη δυναμική που διαδραματίζει ο τομέας της υδατοκαλλιέργειας στην ελληνική οικονομία- και ειδικότερα στην οικονομία της Ηπείρου και της Πρέβεζας – αποτυπώνει η ετήσια έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλιεργειών για το έτος 2018. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Συνδέσμου ο συνολικός αριθμός εκμεταλλεύσεων υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα εκτιμάται σε 1.065.Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας λειτουργούν 41 μονάδες σε θαλάσσια έκταση 753 στρεμμάτων.
Ο κλάδος έχει παρουσία στις 11 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι Περιφερειακές Ενότητες της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας στις οποίες λειτουργούν τοπικά πάνω από 10 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρέβεζα “φιλοξενεί” το 4% των μονάδων που λειτουργούν πανελλαδικά ενώ η Θεσπρωτία το 9%.
Ο τομέας των υδατοκαλλιεργειών εξάλλου καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης επί των απασχολούμενων στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας της Ε.Ε το οποίο για την Ήπειρο ανέρχεται στο 6,9%,όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]