Το Εργ.Κέντρο Άρτας στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου εργαζομένων στην Αρχαιολογία

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα που προχωρά σήμερα σε νέα 24ωρη απεργία απαιτώντας καμία απόλυση εργαζόμενου στη Νικόπολη και την Κασσώπη.
Οι εργαζόμενοι μαζί με ταξικά Σωματεία της περιοχής έχουν προχωρήσει από το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Πρέβεζα.
Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα το Σωματείο πραγματοποίησε στάση εργασίας και κινητοποίηση.
Το Σωματείο επισημαίνει ότι «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα. Να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για το δίκιο μας, για να μη γίνει καμία απόλυση στο έργο του θεάτρου της Νικόπολης και στο έργο της Κασσώπης, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Υψώνουμε τείχος προστασίας για το δικαίωμά μας στην εργασία, στο να ζούμε την οικογένειά μας με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και η ΔΑΣ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απαιτεί:
Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και την ανανέωση όλων των συμβάσεων σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του έργου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κόντρα στον αυταρχισμό, την αναλγησία και τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι εκάστοτε θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες!
Την άμεση εξασφάλιση από το ΥΠΠΟΑ των αναγκαίων και κατάλληλων συνθηκών εργασίας (στέγαστρα, μέτρα ασφαλείας, υγιεινής) για την απρόσκοπτη απασχόληση των εργαζομένων.
Όχι σε αυθαίρετες απολύσεις που στηρίζονται σε αντεργατικούς νόμους και ενισχύουν την εργοδοτική ασυδοσία.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
για τις απολύσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους 19 εργαζόμενους της αρχαιολογίας στην Νικόπολη και την Κασσώπη ενάντια στις απολύσεις του Εργατοτεχνικού Προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που μαζικά συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο τους τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη και τη συνέχεια των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.
Με πρόσχημα ότι έρχεται χειμώνας που δεν θα επιτρέψει τη συνέχεια των εργασιών στους αρχαιολογικούς χώρους  πετάνε 19 συναδέλφους στον εφιάλτη της ανεργίας. Την ώρα που μιλάνε για δίκαιη ανάπτυξη, για έξοδο από τα μνημόνια, για νέα εποχή συνεχίζουν την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χιλιάδες συμβασιούχοι εδώ και χρόνια και στο υπουργείο Πολιτισμού είναι μία ζωή όμηροι μεταξύ συμβάσεων, μετακινούνται από τόπο σε τόπο για να βρούνε δουλειά, αντιμετωπίζουνε τις απολύσεις και την αντεργατική πολιτική. Ευθύνες για τις απολύσεις έχουν η τοπική ΕΦΑ, το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Αρχαιολογία σε Άρτα και Πρέβεζα να συμμετέχουν στην  24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη που προκυρήξε το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα απαιτώντας καμία απόλυση εργαζόμενου στη Νικόπολη και την Κασσώπη, για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του μόχθου να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της αρχαιολογίας σε Νικόπολη και Κασσώπη, να στηρίζουν οποιαδήποτε εστία αντίστασης ξεσπά στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα για να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα, διεκδικώντας ταυτόχρονα δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις ασύλληπτες δυνατότητες της εποχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]