ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

POS και στα ταξί

Μηχανήματα POS θα πρέπει να εγκαταστήσουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα, αφού το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να εκδώσει άμεσα σχετική απόφαση.

Οι κλάδοι οι οποίοι θα ενταχθούν πρώτοι σε αυτό το μέτρο είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα περίπτερα και τα ταξί, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι. Στόχος φυσικά είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η αύξηση στα έσοδα του κράτους  μέσω της αύξησης των συναλλαγών μέσω «πλαστικού» χρήματος, αφού έτσι ελέγχονται καλύτερα οι επιχειρήσεις.Συνολικά, ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει ακόμη μέτρα όπως σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, δημιουργία κλειστού κυκλώματος διαβίβασης των συναλλαγών που πραγματοποιούνται, πλάνο διασταύρωσης των συναλλαγών με POS με την φορολογική δήλωση των ιδιοκτητών τους και μεγάλου ύψους πρόστιμα στους επαγγελματίες που δεν θα δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στην εφορία έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Τα όποια πρόστιμα θα επιβάλλονται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που είναι αρμόδιος για την ετήσια δήλωση φορολογία εισοδήματος.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]