Οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνουν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν

Δηλώσεις της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση
Οι προσλήψεις στο δημόσιο είναι στοχευμένες, με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, και πάντα μέσω ΑΣΕΠ, διαβεβαίωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντί να κάνουν διάφορες μεγαλοστομίες περί των προσλήψεων, να εξετάσουμε και να συμφωνήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό». Όπως ανέφερε, προτεραιότητα θα δοθεί στην Παιδεία, με την πρόσληψη μονίμων καθηγητών, στην Υγεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην αυτοδιοίκηση με τις περίπου 8.000 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, που ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ακόμη, σημείωσε ότι «φέτος που το ΕΣΥ συμπληρώνει 35 χρόνια λειτουργίας, θα υπάρξουν μαζικές συνταξιοδοτήσεις ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο αδιέξοδο να μην υπάρχει η δυνατότητα προσλήψεων νέων ιατρών».

Στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ανοίγει θέμα προσλήψεων για προεκλογικούς λόγους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου απάντησε ότι αυτό συμβαίνει, διότι αφενός τώρα η χώρα βγήκε από το μνημόνιο, αφετέρου από το επόμενο έτος θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, που θα έχει ως αποτέλεσμα «όχι τη διόγκωση του κράτους αλλά τη διακοπή της συνεχούς συρρίκνωσης των τελευταίων οκτώ ετών».

«Δεν είναι λογικό», πρόσθεσε, «να λέει το κράτος ότι ‘σταματώ να λειτουργώ και να καλύπτω τις ανάγκες του Δημοσίου για την ανάπτυξη και για τις ανάγκες των πολιτών’ επειδή σε ένα χρόνο έχουμε εκλογές».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν παρέλειψε, τέλος, να υπογραμμίσει ότι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του κανόνα 1:1 και επιστροφή στο 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα του 2012 που υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο υπήρξε η πρόβλεψη ότι το 2018 ο σχετικός κανόνας θα προσέγγιζε το 1:1. Σύμφωνα με την ίδια, «ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή την ιδεοληψία είτε γιατί θέλει να απευθυνθεί σε ένα ειδικό κοινό είτε γιατί θέλει να κλείσει το μάτι σε διάφορα συμφέροντα, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου».





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]