Αγωνιστική αντιμονοπωλιακή συσπείρωση στην ΙΟΒΕ Ιωαννίνων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   ΣΤΗΝ  ΟΕΒΕ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Για ακόμα μια φορά η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματ
είων Ιωαννίνων έδειξε τον πραγματικό της χαρακτήρα.
Αυτή τη φορά, κι ενώ έγκαιρα είχαμε ζητήσει τη συνεδρίαση του ΔΣ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 28 Νοέμβρη, κάτω από την πίεσή μας κάλεσαν σε συνεδρίαση με θέμα την απεργιακή κινητοποίηση των επαγγελματοβιοτεχνών, το απόγευμα της 28ης Νοέμβρη  αφού είχε τελειώσει η απεργιακή συγκέντρωση! 
Απέδειξαν, ότι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα προβλήματα που «ακούν» στις συναντήσεις που κάνουν εδώ και ένα χρόνο  με τα σωματεία της περιοχής. Αποδεικνύεται αυτό που είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι οι συναντήσεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου.
Καλλιεργούν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την αυταπάτη ότι με την «ανάπτυξη» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση θα λυθούν τα προβλήματά μας. Την ίδια ώρα που η Ε.Ε. αναδεικνύει ως διαρθρωτικό πρόβλημα της ανάπτυξης την ίδια την ύπαρξη μας, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ!
Θέλουν τους επαγγελματοβιοτέχνες ανοργάνωτους, μακριά από τα προβλήματα των υπολοίπων εργαζόμενων. Βάζουν τις συνεδριάσεις «κατόπιν εορτής» για να στείλουν  στις καλένδες οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συσπειρωθούν στα σωματεία τους με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, να ενώσουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες, Να ενισχύσουν τη συμμαχία που αναγνωρίζει ότι ο αντίπαλος μας είναι κοινός, είναι ένας, είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Να παλέψουν για :
Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 12.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.
Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.
Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50%  για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου.
Άμεση ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.
Σύγχρονες υπηρεσίες δημοσίας και δωρεάν υγείας, πρόνοιας με βάση τις ανάγκες. Αύξησή των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία- πρόνοια.
Δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί, χωρίς και τροφεία και εξαιρέσεις για όλα τα παιδιά.


Για την Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση στην ΟΕΒΕ Ιωαννίνων
Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ
Τασιούλας Δημήτριος
Βλάχος Ευάγγελος
Καζάζης Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]