ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο προορισμός «Ιωάννινα – Ήπειρος» μπήκε δυναμικά στην Ολλανδική τουριστική αγορά

Με το οδοιπορικό στην Ολλανδία το οποίο πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 10 μέχρι 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του θεσμού της διπλωματίας πόλεων και της στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ιωαννιτών σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του προορισμού Ιωάννινα-Ήπειρος για το έτος 2018.
Η αποστολή στην Ολλανδία (Άμστερνταμ, Χάγη και Ουτρέχτη)  σε συνέχεια της προηγούμενης, που διενεργήθηκε στην Γαλλία, συμπεριελάμβανε μια σειρά από δράσεις και προγραμματισμένες συναντήσεις που διοργανώθηκαν με φορείς και εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης, τις κατά τόπους Διπλωματικές Αρχές, Ελληνικές Κοινότητες, εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, Ενώσεις Τουρισμού κ.α..
Μάλιστα, το πρόγραμμα στην Ουτρέχτη περιελάμβανε διοργάνωση ειδικής Εκδήλωσης-Παρουσίασης-Προβολής και Δικτύωσης του προορισμού Ιωάννινα-Ήπειρος σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ-Benelux, η οποία απευθύνονταν σε επαγγελματίες – επιχειρηματίες και εκπροσώπους Φορέων του Τουριστικού κλάδου, καθώς και εξειδικευμένων ΜΜΕ-bloggers της χώρας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή ολλανδών εκπροσώπων του τουριστικού και ειδικευμένου δημοσιογραφικού κλάδου και μάλιστα για πρώτη φορά σε εκδήλωση του προορισμού στο εξωτερικό, το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε εκτενή δημοσιότητα στην ολλανδική αγορά, μέσω live streaming παρουσίασης των Ιωαννίνων στη σελίδα ‘I Love Griekenland’, από τον Έλληνα δημοσιογράφο και ανταποκριτή της Κομισιόν στην ελληνική τηλεόραση, κ. Γιώργο Συριόπουλο. 
Από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών, επικεφαλής ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Γκόλας συνοδευόμενος  από τον κ. Ι. Εμμανουηλίδη, εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης και δημοτικό σύμβουλο και τον κ. Σ. Ζέρβα ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Ιωαννίνων. Στην αποστολή συμμετείχαν  και επιχειρηματίες - εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν άμεσα με τους αντίστοιχους επαγγελματίες της Ολλανδίας και να θέσουν τη βάση-συζητήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες που αφορούν το αρκετά θετικό ενδεχόμενο της επικείμενης επίσκεψης ολλανδών τουριστών στο προορισμό  Ιωάννινα- Ήπειρος μέσα στο 2019.

Οι δηλώσεις
Με αφορμή την ολοκλήρωση του οδοιπορικού στην Ολλανδία ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Νίκος Γκόλας, και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Εμμανουηλίδης, παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Γκόλας μίλησε για μια «επιτυχημένη αποστολή εξωστρέφειας» στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ιωαννιτών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχή μας.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η αποστολή είχε σαν στόχο και την προβολή της περιοχής μας σε μια αγορά με τεράστιες προοπτικές, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματά της ήταν άκρως ικανοποιητικά.
«Αναδείξαμε πέρα από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τις υποδομές φιλοξενίας οι οποίες είναι πλέον σε πολύ καλό επίπεδο. Κάναμε τα πρώτα βήματα σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αγορά και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά. Μάλιστα, πολύ θετικό είναι πως ήδη ορισμένοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην αποστολή γύρισαν με ‘κλεισμένες συνεργασίες’», σημείωσε ο κ. Γκόλας, οποίος στάθηκε και στη σημασία που έχει η συνεργασία των τοπικών φορέων στην επιτυχή έκβαση τέτοιων αποστολών.
Στην αξία της συνεργασίας επέμεινε και ο κ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε κι αυτός ως «άκρως επιτυχημένη» την αποστολή στην Ολλανδία.
«Σαν Ήπειρος συνολικά και σαν Γιάννενα ειδικότερα δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα άλλα μέρη της χώρας τα οποία το κεντρικό κράτος προβάλει περισσότερο ως τουριστικούς προορισμούς. Αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και με πνεύμα συνεργασίας τότε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και για τον τουρισμό», είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]