Γιάννενα Νέα Εποχή:Πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη



Πριν από μερικές ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας προσδιόρισε τα ανταποδοτικά τέλη για το νέο έτος. Κοινή πεποίθηση είναι ότι τα δημοτικά τέλη παραμένουν υψηλά και επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Για την παράταξη "Γιάννενα- Νέα Εποχή" καθίσταται επιτακτική ανάγκη ο εξορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών.
Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της πρότασης που έχει επεξεργαστεί, ο καθορισμός των τελών  πρέπει να γίνει από
μηδενική βάση και με στόχο όχι απλά τον εξορθολογισμό τους αλλά και την μείωση τους τόσο για τις κατοικίες όσο και για τα καταστήματα.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την δημιουργία ζωνών σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τις χρήσεις.
Έτσι προτείνεται ο καθορισμός έως πέντε ζωνών με κριτήρια τον χαρακτήρα (αστικό- αγροτικό), τον πληθυσμό και τον όγκο των  παρεχόμενων υπηρεσιών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον εξορθολογισμό των ανταποδοτικών τελών είναι η μείωση των εξόδων, η οποία θα επιτευχθεί με:
α) επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης για την αντικατάσταση όλων των παλαιών λαμπτήρων με LED- μια διαδικασία που καθυστέρησε αδικαιολόγητα και κοστίζει στους δημότες.
β) την αύξηση της ανακύκλωσης απορριμμάτων που καρκινοβατεί, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη συνεργασία του δήμου με τους πολίτες μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους. Θα ακολουθήσουν, σύντομα, αναλυτικές προτάσεις που θα απαντήσουν στις δυνατότητες αύξησης της ανακύκλωσης.
γ) αναδιάρθρωση των υπηρεσιών καθαριότητας, αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ανθρώπινου και υλικού δυναμικού,  έλεγχο του παρεχόμενου έργου και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την καθαριότητα της πόλης με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Επίσης η επανακαταμέτρηση όλων των τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών και των καταστημάτων θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων αλλά και στην αντικειμενικότητα των χρεώσεων.
Τέλος θα υπάρξει ειδική πολιτική για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]