Ιωάννινα:Τα οξυμένα φοιτητικά προβλήματα .. "έκλεισαν" την Πύλη του Πανεπιστημίου[φωτο-βίντεο]

Έπειτα από   απόφαση Γενικής  Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου ο  Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών προχώρησε  σήμερα  από τις 9.00 το πρωί σε συμβολικό  αποκλεισμό της πύλης του πανεπιστημίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει η φοιτητική νεολαία .
Τα αποτελέσματα των πρωτοετών φοιτητών για την διαμονή τους στην φοιτητική εστία δεν έχουν βγει ακόμα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο τους. Περίπου 300 φοιτητές με πολύ χαμηλά εισοδήματα δεν θα πάρουν δωμάτιο  επειδή δεν επαρκούν οι εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να σταματήσουν τις σπουδές τους. Τα δωμάτια όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές  βρίσκονται σε κακή κατάσταση και οι παροχές είναι μηδαμινές. Έχουν  πολύ λίγες ώρες ζεστό νερό και θέρμανση την ημέρα , δεν υπάρχουν πλυντήρια και φουρνάκια και το φαγητό είναι πολύ χαμηλής διατροφικής αξίας.
Παράλληλα η   μετακίνηση με τα λεωφορεία είναι ακριβή με αποτέλεσμα να μένουν απομονωμένοι στο πανεπιστήμιο που βρίσκεται έξω από την πόλη, αφού τα δρομολόγια τελειώνουν πριν τα μεσάνυχτα.


Οπως καταγγέλουν χαρακτηριστικά :
"Χάρη σε αυτές τις ‘’πολυτέλειες’’ που παρέχουν, απαιτούν να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε το δωμάτιο με το να περνάμε τα μαθήματά μας και να πληρώνουμε κάθε μήνα 45 ευρώ"
Οι φοιτητές  διεκδικούν:
Κανένας φοιτητής χωρίς δωμάτιο
Άμεση υπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία, άμεση ανέγερση εστιών, επίδομα στους φοιτητές που δεν θα πάρουν δωμάτιο είτε στις εστίες είτε στα ξενοδοχεία
Άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μας
Κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού
Κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών των εστιών
Παράταση των δρομολογίων στα λεωφορεία, μείωση του εισιτηρίου
Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]