Συμμετοχή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πανελλαδική σύσκεψη της ΚΕΟΣΟΕ


Τα κρίσιμα και άμεσης προτεραιότητα θέματα που απασχολούν τους συνεταιρισμούς και τους αμπελουργούς της χώρας συζήτησε με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη των μελών της οργάνωσης.
Σε συνέχεια της παρουσίας του στην γενική συνέλευση της ΚΕΟΣΟΕ, στις 5 Ιουλίου, ως βουλευτής, ο κ. Αραχωβίτης, συνεπής προς την υπόσχεσή του να συναντηθεί ξανά με τα συνεταιριστικά οινοποιεία και με την ιδιότητα πλέον του υπουργού, συζήτησε μαζί τους για τα εξής θέματα:
1. Οι επιλογές της χώρας και το επιπλέον δημοσιονομικό περιθώριο μετά την έξοδο από τα Μνημόνια.
2. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί και η ανάγκη για άμεση κατάργησή του, λέγοντας ότι «μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πλέον σε καλό δρόμο».
3. Η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα συνεταιριστικά ακίνητα αλλά και τις παραγωγικές μονάδες.
4. Το ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς που εξετάζει η κυβέρνηση για τα μέλη των συνεταιρισμών, μέρος του οποίου έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
5. Οι αλλαγές και οι ελαφρύνσεις στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα των αγροτών.
6. Οι ανακτήσεις από παλιές ευνοϊκές ρυθμίσεις στους συνεταιρισμούς, για τις οποίες πιέζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση.
7. Η νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση ζητημάτων παλιών συνεταιρισμών.
8. Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των συνεταιρισμών στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.
9. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε αμπελουργούς και αγρότες γενικότερα από την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών και οι λύσεις που υπάρχουν.
Ο υπουργός τόνισε ότι οι συνεταιρισμοί παράγουν ένα εξαιρετικό προϊόν, το ελληνικό κρασί, και ότι «θα έπρεπε να συζητάμε περισσότερο για την εξωστρέφεια του προϊόντος και τη βελτίωση του εισοδήματος του παραγωγού, έχοντας αφήσει πίσω μας όλα αυτά τα ζητήματα που προαναφέραμε και που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]