ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Κάλεσμα Μαζικής Συμμετοχής Στην Απεργία Της 28ης Νοεμβρίου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΒΡΟΥΤΣΗ  ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων  καλεί τα Συνδικάτα και την εργατική τάξη του Νομού μας σε συντονισμένο ενιαίο αγώνα ενάντια στα μέτρα, τα ψέματα και την κοροϊδία  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μοιράζει ανέξοδα προεκλογικές υποσχέσεις.
Θριαμβολογεί ότι «το τέλος των μνημονίων»  είναι η αρχή για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.
Με θράσος στήνει επικοινωνιακές φιέστες για την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), κρύβοντας ταυτόχρονα ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν Σ.Σ.Ε. και όπου υπάρχουν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει στους μεγαλοεργοδότες «ρήτρα μη εφαρμογής».
Κάνουν τη νύχτα – μέρα λέγοντας ότι θα αυξήσουν τον κατώτερο μισθό.
Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν στη Βουλή για μια ακόμα φορά την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πλεονασμάτων προβλέπει για ακόμη μια φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτή είναι η πραγματική έννοια της «κανονικότητας» και της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Τη ζούνε στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες του Νομού μας με τα εξαντλητικά ωράρια, τους τσακισμένους μισθούς, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση.
Οι συνάδελφοι οικοδόμοι που παρά τη μικρή ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας, τα μεροκάματα είναι καθηλωμένα σε εξευτελιστικά επίπεδα, η δουλειά ήλιο με ήλιο και η ανασφάλιστη εργασία είναι συνηθισμένα φαινόμενα.
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στον επισιτισμό που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα χαμηλά μεροκάματα και οι απολύσεις να είναι καθημερινό φαινόμενο.
Όσες φιέστες και αν κάνουν δε μπορούν να κρύψουν την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στους χώρους δουλειάς που επικρατεί « Ο Νόμος» των αφεντικών.
Ανάπτυξη με νέα κέρδη για τη μεγαλοεργοδοσία, εργασιακά κάτεργα χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
Τα ψίχουλα που προεκλογικά τάζουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αλλάζουν τη ζωή μας που χτυπιέται συνεχώς από την αισχρή φορολογία.
Κανένας από τους 700 μνημονιακούς Νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί αφού έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060.
Να μη δεχτούμε καμία αναμονή, καμία ανοχή. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων. Να απαντήσουμε στα ψέματα και στις αυταπάτες που σπέρνουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ. Κανείς δε θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους αν δεν οργανώσουμε μαζικό αποφασιστικό αγώνα.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ  σημαίνουν αναβάθμιση των κινδύνων για το λαό, αφού η χώρα, οι υποδομές της, οι Ένοπλες Δυνάμεις της, συμμετέχουν σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι και μπαίνουν στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων.
Βάζει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δε διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.

Στις 28 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Διεκδικούμε:
Κατάργηση του Νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων.
Δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από του γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]