ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση "Ημέρα Καριέρας 2018

"Ημέρα Καριέρας 2018" & "Career Talks"
8 & 9 Νοεμβρίου 2018

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Ημέρα Καριέρας 2018" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 9 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό  Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Κάρολος Παπούλιας". Στόχος της εκδήλωσης ήταν η άμεση διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος και γενικότερα των νέων επιστημόνων στην ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου με την αγορά εργασίας.
Η ανταπόκριση τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων, όσο και από την πλευρά των φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος ήταν μεγάλη. Συμμετείχαν 50 Ελληνικές επιχειρήσεις, από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, που δραστηριοποιούνται σε τοπικό, εθνικό ή διεθνές επίπεδο και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1500 συνεντεύξεις δικτύωσης με περισσότερους από 500 νέους επιστήμονες.
Στους νέους επιστήμονες, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, δόθηκε η δυνατότητα να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους, να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας ή πρακτικής άσκησης, να ενημερωθούν σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και τις απαιτήσεις διάφορων επαγγελματικών κλάδων, ενώ οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά νέους επιστήμονες με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και να αναζητήσουν ανάμεσά τους μελλοντικούς συνεργάτες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ημέρας Καριέρας 2018", στις 8 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση "Career Talks", μια διαδραστική εκδήλωση που είχε ως στόχο να αναδείξει τα μη τυπικά μονοπάτια εργασίας και μάθησης μέσω ομιλιών από νέους αλλά και πιο έμπειρους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ερευνητές. Οι ψηφιακές θέσεις εργασίας, η κινητικότητα των νέων, η δικτύωση, η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας, οι νέοι τρόποι «έξυπνης» διαχείρισης των σπουδών, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης με στόχο να διευρυνθούν οι ορίζοντες όλων όσων συμμετείχαν.
Στους ομιλητές, καταξιωμένους επαγγελματίες, από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους δόθηκε η δυνατότητα να δώσουν ερεθίσματα και προτάσεις για εκπαιδευτική και επαγγελματική ανάπτυξη,  χρήσιμη επαγγελματική πληροφόρηση αλλά και να συνομιλήσουν με τους συμμετέχοντες φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία ενός ενεργού ακροατηρίου 180 ατόμων και μεταδόθηκε με live streaming.






Η εκδήλωση «Career Talks» διοργανώθηκε από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον τοπικό κόμβο Euraxess Services σε συνεργασία με την πρωτοβουλία  «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.
Συνολικά, οι εκδηλώσεις "Ημέρα Καριέρας 2018" και “Carrier Talks” υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "ERA Mobility and Researchers Career Days” (ERA-Mobilcar, HORIZON 2020), οι δράσεις του οποίου στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (φαινόμενο Brain Drain).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]