Ζαγοροχώρια: Πώς ένα ερειπωμένο αρχοντικό του 1863 μετατράπηκε σε luxury ξενοδοχείο

Χτισμένο σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, ανάμεσα σε δύο λόφους στο κεντρικό Ζαγόρι, σε ένα τοπίο που χάνεται μέσα στη φύση, βρίσκεται το Δίκορφο.

Την ιστορία του μαρτυρούν τα μεγάλα πέτρινα αρχοντικά, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, οι ξερολιθιές και οι αυλόπορτες που ενώνουν τα σπίτια. Οι παραδοσιακές κατοικίες και τα αρχοντικά έχουν χτιστεί με πέτρα και πλάκα και μια τέτοια οικία μεταμορφώθηκε από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο.

Ενα εγκαταλειμμένο αρχοντικό του 1863 πήρε ξανά πνοή από το g2lab, καθώς αποκαταστάθηκε πλήρως και μεταμορφώθηκε σε ένα ξενοδοχείο που σέβεται την παράδοση του τόπου και συνάμα αγκαλιάζει την πολυτέλεια. Το όνομά του Pinus Nigra, που είναι η μαύρη πεύκη.
Η αρχιτεκτονική ομάδα χρειάστηκε να κάνει εκτενή μελέτη για να μην χαθούν σημαντικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της οικίας, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκατάλειψη.

Η g2lab άντλησε έμπνευση από την παράδοση του Ζαγορίου και τον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι ένα μίγμα αυθεντικότητας και άνεσης.

Η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν στους χώρους του, δημιουργώντας ένα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον. Ολα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα προκειμένου να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των φιλοξενουμένων.
πηγή iefimerida.gr
Φωτογραφίες: Pinus Nigra


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]