Ιωάννινα:Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε ιδιοκτήτη σκύλου ...

Διοικητικό πρόστιμο 1500 Ευρώ από την αστυνομία και έπεται η συνέχεια στο δικαστήριο για ιδιοκτήτη σκύλου σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Όπως γνωστοποίησε στο faecbook η Animal Action Ioannina ,o σκύλος ήταν αλυσοδεμένος 12-14 χρόνια (ο ιδιοκτήτης δεν θυμάται ακριβώς!) σε δημόσιο χώρο, με πολλά μάτια να τον βλέπουν όλα αυτά τα χρόνια, από την γειτονιά μέχρι και από περαστικούς.
Oι εθελοντές της Animal Action Ioannina τον είδαν για πρώτη φορά, όταν  πήγαν  σε άλλη καταγγελία για άλλους σκύλους δίπλα του.
Κοιμόνταν στο σπιτάκι του. Δεν είχαν δει την κατάσταση του όταν έκαναν  τη σύσταση να βγει από την αλυσίδα και να έχει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας όταν θα πήγαιναν  ξανά.
Κατάλαβαν ε πως ήταν και κουφός αφού όση ώρα μιλούσαν  με τους ιδιοκτήτες δεν  τους άκουσε, δεν άνοιξε τα μάτια του, δεν σηκώθηκε.
Όταν  πήγαν ξανά  τον είδαν όρθιο και θύμωσαν  πολύ με ότι είδαν.
Μα πιο πολύ θύμωσαν  με μέλος φιλοζωικού σωματείου που μένει στη γειτονιά και όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσε να τον είχε σώσει πριν φτάσει στο στάδιο που τον άφησαν να φτάσει όχι μόνο οι ιδιοκτήτες του αλλά και όλοι όσοι τον έβλεπαν.
Ένας μόνο συμπολίτης  ενδιαφέρθηκε για εκείνον που  πλησίασε  τους εθελοντές της Animal Action Ioannina όταν ήρθαν οι αστυνομικοί και ενώπιον τους   toyw  είπε πως ζήτησε βοήθεια
από την γειτόνισsα "φιλόζωη" να κινήσει διαδικασίες γιατί εκείνος έχει 3 σκύλους στον κήπο του (αδεσποτάκια μαζεμένα από τους δρόμους) και φοβόταν πως θα τα φoλιάσουν, και του αρνήθηκε λέγοντας του χαρακτηριστικά  πως "δεν μπλέκουμε με τέτοια. "
Μετά έστειλε μήνυμα σε άλλο φιλοζωικό σωματείο ζητώντας βοήθεια λέγοντάς τους τα ίδια.
Του απάντησαν πως "Δεν είναι αρμοδιότητα μας".
Δεν τον πίστεψαν , και έδειξε το μήνυμα στους αστυνομικούς και στιυς εθελοντές της Animal Action Ioannina.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο από τους ιδιοκτήτες όπου διαπιστώθηκε πως η ηλικία του δεν του επέτρεπε να υποβληθεί σε νάρκωση για να γίνει η επέμβαση που θα ήταν και μάταιη καθώς ήταν γεμάτος καρκίνο παντού μέσα του και η όλη κατάσταση της υγείας του και του έγινε ευθανασία ,σύμφωνα με πληροφορίες της Animal Action Ioannina.
"Λυπόμαστε μόνο που δεν μπόρεσε να ζήσει έστω για μία στιγμή ελεύθερος, να κάνει μία βόλτα πέρα από το μέρος που έζησε χρόνια αλυσοδεμένος και ξημέρωνε και βράδιαζε πονώντας και υποφέροντας πολύ.
Εσείς που ακούγατε τις φωνές του όταν πονούσε, δεν θα τις ξανά ακούσετε, κοιμηθείτε ήρεμοι. Είναι αλλού τώρα, λυτρώθηκε..." καταλήγει το σχετικό post της Animal Action Ioannina στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]