Άρτα:Νέες 138 Θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης Διάρκειας

Νέες 138 θέσεις 8μηνης διάρκειας στο Δήμο Αρταίων Κοινωφελούς Εργασίας
Εγκρίθηκαν στο Δήμο Αρταίων από το Υπουργείο Εργασίας συνολικά 138 θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα οκτάμην
ης διάρκειας στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου του προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 56 Δήμους της χώρας.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν προηγηθεί δύο κύκλοι του προγράμματος με το Δήμο Αρταίων να ενισχύεται με συνολικά 334 άτομα, που βοήθησαν πολύ σημαντικά σε όλους τους τομείς.
Σε πρώτη φάση ο Δήμος Αρταίων θα δηλώσει στο Υπουργείο τις ειδικότητες που έχει ανάγκη ενίσχυσης και στη συνέχεια όπως και στους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος, θα γίνουν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, μέσω ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα, ενώ οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε έργα που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών και στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κλπ.
Οι ωφελούμενοι αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα τον Φεβρουάριο και να συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών θεμάτων καθημερινότητας, καθαριότητας, πρασίνου και τεχνικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]