ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

“Όχι” Δικαστηρίου σε 13ο και 14ο μισθό συμβασιούχων Καθαριότητας Δήμου

Αρνητική ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Πολυγύρου, στην αγωγή διεκδίκησης Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και Επιδομάτων Αδείας παρελθόντων ετών, που περικόπηκαν λόγω Μνημονίων, και είχαν καταθέσει, 98 συμβασιούχοι – “παρατασιούχοι” του Δήμου Σιθωνίας, όπως παρουσιάζει, σήμερα, αποκλειστικά, το epoli.gr.
Στο σκεπτικό της απόφασης ότι, οι περικοπές αποτελούν «άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».



Το ιστορικό της υπόθεσης

Αρχικά, το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής κατέθεσε για ενενήντα οκτώ (98) μέλη του, αγωγή κατά του Δήμου Σιθωνίας  Χαλκιδικής διεκδικώντας τα επιδόματα από το 2015 έως και το 2017 (δώρο Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων) η οποία συζητήθηκε στις 18 Απριλίου 2018 στο Ειρηνοδικείο Χαλκιδικής.

Ο Δήμος Σιθωνίας μη αναγνωρίζοντας την οφειλή, τάχθηκε απέναντι του αντιδρώντας για την καταβολή των επιδομάτων και δώρων.



Πρόεδρος Συμβασιούχων Εργαζομένων Δ. Σιθωνίας: «Γιατί "ναι" σε δικαστικούς και "όχι" σε μας;"

«Οι συμβασιούχοι του Δήμου Σιθωνίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις, όπου εκατοντάδες συνάδελφοι συμβασιούχοι δικαιώνονται πρωτόδικα σε παρόμοιες περιπτώσεις - όπως πρώτοι έχετε παρουσιάσει στις περισσότερες περιπτώσεις εσείς (σσ epoli.gr) - σήμερα βιώσαν την ακαταλόγιστη, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Τον δρόμο για την επιστροφή των δώρων, που έχουν καταργηθεί, έχει ανοίξει σωρεία δικαστικών αποφάσεων, με πιο πρόσφατη αυτή που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά (Α5973/2018) διατάσσοντας την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού σε 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους για τα έτη 2014, 2015 και 2016. Τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας, έχοντας ήδη υποστεί μειώσεις με τους νόμους 3833/2010 και 3845/2010, καταργήθηκαν για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα από 1ης Ιανουαρίου 2013 με τον Ν. 4093/2012.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η Δικαιοσύνη κρίνει άδικα των πιο καταπονημένο και ματωμένο εργασιακό τομέα, της καθαριότητας των ΟΤΑ, που και εκφράζουμε, όταν δικές τους παρόμοιες περιπτώσεις έχουν δικαιωθεί.

Επειδή θεωρούμε ότι τα αιτήματα μας είναι δικαία, θα συνεχίσουμε και τον δικαστικό αγώνα μέχρι την δικαίωσή μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε επαγρύπνηση για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας», σχολίασε στο epoli.gr για την απόφαση, ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, κ. Αναστάσιος Παπαργύρης.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]