Ιωάννινα:Μια βιωματική performanceαπό το ΔΗΠΕΘΕ, στην 1η Μπιενάλε


Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συμμετέχει στην 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων, στα Γιάννενα με τη βιωματική performance«ResettingHomeland» της θεατρικής ομάδας LotusEaters στις 13 και 14 Οκτωβρίου, στους κοιτώνες του Μέκειου Οικοτροφείου, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Υφαίνοντας την Ευρώπη/Υφαίνοντας τα Βαλκάνια».
Πρόκειται για μια performanceπου έχει παρουσιαστεί στο πλαίσιο της Mediterranea 18-Young ArtistsBiennale (Τίρανα, 2017), στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο Τρένο στο Ρουφ (Αθήνα, 2017), στο LittleBigHouse (Θεσσαλονίκη, 2017) καθώς και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη, 2018).
Οι θεατές μπαίνουν φορώντας ακουστικά που τους έχουν μοιραστεί. Τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα με έναν μίκτη στον οποίο μιλούν  οι performers. Η performance διαρκεί 20 λεπτά και απευθύνεται κάθε φορά σε 6 θεατές. Κατά την είσοδο των θεατών η μία performer τραγουδάει ένα νανούρισμα ενώ οι άλλες δύο οδηγούν τους θεατές στα 6 στρώματα ή κρεβάτια που υπάρχουν στον χώρο και τους κατευθύνουν να ξαπλώσουν και να κλείσουν τα μάτια. Οι θεατές θα παραμείνουν έτσι σε όλη τη διάρκεια της αφήγησης,η οποία θα διακόπτεται ή θα συνυπάρχει  με το νανούρισμα. Το κύριο νήμα που συνδέει τις performers με όλους τους θεατές μαζί και με τον καθένα ξεχωριστά είναι η φωνή μέσα από τα ακουστικά. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της αφήγησης θα υπάρχουν επίσης ερεθίσματα απτικά, οσφρητικά και γευστικά που οι performers θα προκαλούν στους “κοιμώμενους” θεατές. Στο τέλος της αφήγησης ξανακούγεται το νανούρισμα από τη μία performer και οι άλλες δύο “ξυπνάνε¨ τους θεατές και τους οδηγούν στην έξοδο.
Συντελεστές:
Σύλληψη: ΜαριλούΒόμβολου.
Κείμενο: Αναστασία Τζέλλου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Τεχνικός ήχου: Ορέστης Πατσινακίδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Λιάτσου
Παίζουν οι: Κατερίνα Σισίννι, ΠένυΕλευθεριάδου, ΜαριλούΒόμβολου.
Το πρόγραμμα για το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου έχει ως εξής:
16:30 | 17.00 | 17.30 | 18.00 | 18.30 |19.00 | 19.30 | 20.00 | 20.30.
Η παράσταση, διαρκεί 20 λεπτά και απευθύνεται κάθε φορά σε έξι θεατές (και σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης). Συστήνεται η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6940811379.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]