[Eλλάδα]Συνεχίζει την απεργία πείνας ο 57χρονος πατέρας για τον νηπιαγωγό γιο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τρίτη ημέρα συνέχισεχθες  την απεργία πείνας έξω από το κτήριο Zeda στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, όπου στεγάζονται τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Αθανάσιος Τσάνταλης.

Ο ίδιος μιλώντας , στο wepost.gr  εξήγησε πως ο γιος του, νηπιαγωγός, 30 ετών, πάσχει από μεσογειακή αναιμία και είναι πολυμεταγγιζόμενος με αναπηρία 80%.Παρόλα αυτά, όπως καταγγέλλει, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει υπηρετήσει στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε άλλες περιοχές απαγορευτικές για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Χαρακτηριστικό παραδείγματα ήταν η σχολική χρονιά 2014-2015, όταν και ο 30χρονος υπηρέτησε στη Λέσβο. Φέτος εργάζεται ως αναπληρωτής νηπιαγωγός σε νηπιαγωγείο στα Μουδανιά.

Επιπλέον, ο κ. Τσάνταλης καταγγέλλει πως «νόμος ψηφισμένος από το 2003 επιτρέπει τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας, αλλά στην περίπτωση του γιου του ο νόμος δεν εφαρμόζεται»
Σύμφωνα με τον πατέρα του 30χρονου, η περιφερειακή διεύθυνση του απαντά ότι ο νόμος για τη μετακίνηση καλύπτει μόνον τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι τους αναπληρωτές, όπως είναι ο γιος του.  Ο πατέρας υποστηρίζει πάντως πως ο νόμος δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε μόνιμους και αναπληρωτές.

Πάντως σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση που είχε ο ίδιος, όπως μας ανέφερε, από την διεύθυνσης εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το πρόβλημά του θα έχει λυθεί μέχρι αύριο Παρασκευή, όμως παρόλα αυτά εμφανίζεται αποφασισμένος πως αν δεν δικαιωθεί θα συνεχίσει την απεργία πείνας.
wepost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]