Ιωάνινα:Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου

Σε σχέση με το αίτημα των φοιτητικών συλλόγων για δωρεάν στέγαση για όλους, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, και απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους ο επί κεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Τασιούλας ξεκαθάρισε ότι είναι και δίκαιο και ρεαλιστικό όλοι οι φοιτητές να έχουν δωρεάν στέγη ώστε να μπορούν να σπουδάσουν, την ώρα που είναι χιλιάδες τα αναξιοποίητα ακίνητα.
«Συμφωνούμε απόλυτα με το αίτημα των φοιτητών, αλλά δεν έχουμε αυταπάτες για την στάση που θα κρατήσει η δημοτική αρχή με διάφορες προφάσεις. Άλλωστε είναι πλέον 3 χρόνια που αρνείται να φέρει για συζήτηση μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων.
Γι αυτό καλούμε τη νέα γενιά για να παλέψει για μια άλλη κοινωνία που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών»
Για το θέμα των αγαθοεργών επεσήμανε ότι «η σημερινή συζήτηση το μόνο που μπορεί να καταδείξει είναι πόσος πλούτος υπάρχει για να δημιουργεί κέρδος στα χέρια των λίγων ή να μένει ανεκμετάλλευτος την ίδια ώρα που οι φοιτητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές εξαιτίας της έλλειψης  φοιτητικής στέγης, την ώρα που το πρόβλημα της στέγασης είναι καθολικό στην εργατική τάξη, την ώρα που τα παιδιά μας φοιτούν σε «ρημάδια» σχολεία που πέφτουν οι σοβάδες όπως έγινε στο 1ο Λύκειο.
Προφανώς και την περιουσία των κληροδοτημάτων δεν πρέπει να την διαχειρίζεται η μητρόπολη. Η ιστορική εμπειρία του ελληνικού λαού, αλλά και άλλων λαών, αποδεικνύει ότι η διαπλοκή κράτους και εκκλησίας αποφέρει οφέλη και για τις δύο πλευρές. Το αστικό κράτος αξιοποιεί την επιρροή και τους μηχανισμούς της εκκλησίας για να διαιωνίζει την ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία του και να καλλιεργεί τη συναίνεση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Από την άλλη, η ηγεσία της εκκλησίας αξιοποιεί τη διαπλοκή για να συμμετέχει και να απολαμβάνει το δικό της μερίδιο στην οικονομική, πολιτική και ιδεολογική ισχύ της κρατικής εξουσίας. Γι αυτό και από αυτή την πλευρά έρχεται να γίνει ακόμα πιο επίκαιρη η ανάγκη για πραγματικό διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας».
Το ίδρυμα των αγαθοεργών διαχειρίζεται μια τεράστια περιουσία με τρόπο εμπορικό, ζυγίζοντας το κόστος-όφελος, για να καλύψει ένα μικρό μόνο τμήμα του πληθυσμού που αναγκάζεται να καταφύγει σε προνοιακές δομές, εξαιτίας των κρατικών ελλείψεων. Αυτή η περιουσία θα πρέπει να ανήκει στο λαό με στόχο την κάλυψη των διευρυμένων αναγκών του.
Η θέση αυτή ήρθε σε πλήρη ρήξη με τη δημοτική αρχή και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δέχονται στην πράξη το σημερινό καθεστώς διαχείρισης των αγαθοεργών και προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες συνδιαχείρισης με τη μητροπόλη πάντα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πέρα και έξω δηλαδή από τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]