ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αξέχαστες διακοπές στις παραλίες της Σκιάθου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Σκιάθος, το πιο γνωστό και μεγάλο νησί των Σποράδων, υποδέχθηκε χιλιάδες τουρίστες, τόσο αλλοδαπούς όσο και ντόπιους, αποδεικνύοντας ότι δεν θεωρείται τυχαία προορισμός πρώτης γραμμής. Και παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι τελειώνει, ο Σεπτέμβριος που αναμένεται ζεστός θα είναι εξίσου… δραστήριος όσον αφορά τον τουρισμό.   
Εκείνο που κάνει τη Σκιάθο να ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά είναι σίγουρα οι παραλίες της, όχι μόνο αυτές καθαυτές, αλλά και το πράσινο που τις περιβάλλει. Όλη η διαδρομή από τη Χώρα μέχρι και τις ονομαστές Κουκουναριές είναι γεμάτες από παραλίες που λιγότερο ή περισσότερο περιβάλλονται από πεύκα και άλλου είδους δέντρα, κάτι που τις κάνει εξωτικές και ιδιαίτερες σε σχέση με τις αντίστοιχες άλλων νησιών.
Καταγάλανα νερά, άμμος και από πίσω ακριβώς το δάσος είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς σε κάθε παραλία που επισκέπτεται, ωστόσο αξίζει να δει και… την εξαίρεση στον κανόνα. Και αυτή δεν είναι άλλη από τα πασίγνωστα Λαλάρια στα βόρεια του νησιού, που είναι σπαρμένη με βότσαλα και είναι εξίσου όμορφη, με έναν δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Στην άκρη της παραλίας μάλιστα βρίσκεται και η Τρύπια Πέτρα, μια βραχώδης αψίδα, καμωμένη θαρρείς από ανθρώπινο χέρι, που συμπληρώνει με τον πιο θεαματικό και εντυπωσιακό τρόπο την εικόνα της. Πάντως επειδή είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα πρέπει να δίδεται προσοχή στον καιρό ώστε ο πλους προς τα Λαλάρια να είναι ασφαλής.
Παραλίες όπως ο Βασιλιάς, ο Τρούλος, ο Βρωμόλιμνος, η Καναπίτσα, τα Μάραθα, αλλά και η Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα, όλες στη νότια πλευρά του νησιού μεταξύ Χώρας και Κουκουναριών, θα σας αποζημιώσουν και θα σας μαγέψουν. Ο μόνος τρόπος να δει κανείς όλες τις παραλίες σε μικρό χρονικό διάστημα είναι διά θαλάσσης, με κάποιο από τα καραβάκια που βρίσκονται στο λιμάνι και εκτελούν αυθημερόν εκδρομές. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε και το μικρό ακατοίκητο νησάκι Τσουγκριά, περίπου 2 μίλια μακριά από το λιμάνι, που διαθέτει πραγματικά παραδεισένιες παραλίες.
Γυρίζοντας από το μπάνιο και απολαμβάνοντας έναν απογευματινό καφέ στην προκυμαία, θα διαπιστώσετε πως η νυχτερινή ζωή εδώ αρχίζει πολύ νωρίς και τελειώνει πολύ αργά. Προτού καλά-καλά πέσει ο ήλιος, το λιμάνι και η Χώρα γεμίζουν από κόσμο που θέλει να κάνει τα ψώνια του, να απολαύσει ψαρομεζέδες και να πιει ποτό, κατά προτίμηση στο πάντα κατάμεστο παλιό λιμάνι.
Η οδός Παπαδιαμάντη, στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη με καταγωγή από το νησί, θυμίζει κεντρικό δρόμο της Αθήνας ή άλλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ενώ τα στέκια της διασκέδασης αρχίζουν σιγά-σιγά να γεμίζουν και η εύρεση θέσης είναι ένα… ζήτημα όσο προχωράει ή ώρα. Αξίζει πάντως να βιώσετε κάθε στιγμή της σκιαθίτικης νύχτας, έστω και περπατώντας στο πολύβουο λιμάνι, σε μια ατμόσφαιρα έντονα κοσμοπολίτικη.
Μαζί με τις αναμνήσεις σας πάντως μπορείτε να φέρετε από το νησί και μια μεγάλη ποικιλία από σουβενίρ, είδη ένδυσης, αξεσουάρ, αλλά και τοπικά προϊόντα που αφθονούν στο νησί και που διακρίνονται για τη γευστικότητά της. Από το παράθυρο ή το κατάστρωμα του πλοίου φεύγοντας κρατήστε την υπέροχη, σαν σκηνικό ταινίας, εικόνα της Χώρας, μέχρι την επόμενη φορά…         
Πηγή: https://skiathosmystery.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]