Χρ.Σπίρτζης:"Είναι η ώρα να γυρίσουμε και εμείς σελίδα, με τις γέφυρες που πρέπει να χτίσουμε με τους γείτονές μας"

"Είναι η ώρα να γυρίσουμε και εμείς σελίδα, με τις γέφυρες που πρέπει να χτίσουμε με τους γείτονές μας. Με τις Βαλκανικές χώρες, με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου"
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε  σήμερα από τη Γέφυρα Κοράκου  ,στην Κοιλάδα του Αχελώου ,ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης,στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το  "2018  Έτος  Ευρωπαϊκής Πολιστιστικής Κληρονομιάς"στις 21 Οκτωβρίου .
Η σημερινή παρουσία του υπουργού σηματοδοτεί την έναρξη διαδικασίας αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού ,κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πριν από 1,5 περίπου χρόνο .
"Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  και μετά τη γέφυρα της Πλάκας όπου οι εργασίας αναστήλωσής της  βρίσκονται σε εξέλιξη ,σειρά  τώρα έχει η Γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο.
Είναι ένα μνημείο που έχει τη δική του σημειολογία για το χρόνο που έπεσε και για το πως πρέπει να αποκατασταθεί  αλλά και για το ότι ένωνε την Ηπειρο με τη Θεσσαλία .
Η κυβέρνηση θεωρεί εξίσου σημαντική την αναστήλωση και αυτού του γεφυριού .
Εχοντας πλέον την εμπειρία από το Γεφύρι της Πλάκας ,χρονικά   είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και στις μελέτες με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο ,το Υπουργείο Υποδομών ,το Υπουργείου Πολιτισμού ,ενώ  πρώτο βήμα  θα  αποτελέσει  η
προγραμματική σύμβαση με  όλους τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση για να ακολουθήσει  στη συνέχεια  η δημοπράτηση του έργου  της αναστήλωσής του    καθώς και η αποκατάσταση παράλληλα και των παραδοσιακών  μονοπατιών  ."σημείωσε ο κ.Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η αναστήλωση του εν λόγω γεφυριού είναι σημαντική όχι μόνο γιατί τιμάται η πολιτιστική κληρονομιά σε μια απομακρυσμένη περιοχή αλλά και γιατί πρόκειται να βοηθήσει σημαντικά και στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου ,της κοιλάδας του Αχελώου ,επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ.Σπίρτζης στην ομιλία του στη σημερινή εκδήλωση .
Για το ιστορικό γεφύρι μίλησε  η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας ,ενώ χαιρετισμό  απηύθυναν  ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης  και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας εκ μέρους της Επιτροπής Στήριξης για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου .
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με δηλώσεις στήριξης προσωπικοτήτων από την Ευρώπη ,ενώ μετά το πέρας αυτής ο κ.Σπίρτζης πραγματοποίησε περιοδεία στην κοιλάδα του Αχελώου  .
O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  επισκέφθηκε παράλληλα και  οδικούς άξονες που φέρουν την "υπογραφή" της κυβέρνησης ,πολιτιστικά μνημεία και τοπικές επιχειρήσεις .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]