«Έναρξη Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην Κέρκυρα»


Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1983, με την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας (ειδική νομοθετική ρύθμιση με Ν.1729/1987). Εξυπηρ
ετεί καθημερινά περίπου 4.000  άτομα, χρήστες αλλά  και μέλη των  οικογενειών τους, χάρη σε ένα δίκτυο περισσότερων από 100 μονάδων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Οι δραστηριότητές του αφορούν επίσης τους τομείς πρωτογενούς πρόληψης και εκπαίδευσης επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα τοξικοεξάρτησης και έρευνας. Είναι σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ (ECOSOC) σε θέματα ναρκωτικών, εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και είναι ένας από τους βασικούς φορείς εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Ουσίες. Βασικός στόχος του δικτύου είναι η θεραπεία, επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων, η συμβουλευτική και θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης, εκπαίδευσης επαγγελματιών και έρευνας στον τομέα της τοξικοεξάρτησης.
Όλες οι υπηρεσίες του Προγράμματος παρέχονται δωρεάν, προϋποθέτουν οικειοθελή προσέλευση και στηρίζονται σε ψυχοκοινωνικές μεθόδους χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών ή/και υποκατάστατων ουσιών.
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι ένα από τα ολοκληρωμένα Θεραπευτικά Προγράμματα του ΚΕΘΕΑ που απευθύνεται σε χρήστες  ουσιών, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο ,και τις οικογένειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και τα Ιόνια Νησιά. Πάνω από 900 χρήστες και 1450 γονείς, συγγενείς και φίλοι χρηστών έχουν απευθυνθεί στο Πρόγραμμα  το οποίο  λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2007 και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί οι εξής δομές:
Θεραπευτική Κοινότητα
Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης
Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης
Συμβουλευτικός Σταθμός Ιωαννίνων
Ξενώνας μελών Κοινωνικής Επανένταξης
Ξενώνας μελών Θεραπευτικής Κοινότητας
Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων Ιωαννίνων
Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας
Συμβουλευτικός Σταθμός Άρτας
Το πρόβλημα της εξάρτησης στο νησί είναι μεγάλο με αποτέλεσμα περίπου 50 χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και 100 γονείς ετήσια να πηγαινοέρχονται με την ακτοπλοΐα και με την συγκοινωνία για ατομικές και ομαδικές συναντήσεις στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα με ασύμφορο κόστος.
Έτσι το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ξεκινάει τις δραστηριότητες του   στην πόλη της Κέρκυρας στις 19.10.18 κάθε Παρασκευή (9.00π.μ. – 17:00μ.μ) στην οδό Αθανασίου Πολίτη 27,  με στόχο να παρέχει  συμβουλευτική υποστήριξη και πληροφορίες σε ανθρώπους με ζητήματα εξάρτησης και τις οικογένειές τους. Μπορείτε να μας επισκεφθείτε από κοντά ή να κλείσετε ραντεβού στα τηλέφωνα:26510 77010, 26650 92022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]