Ιωάννινα:Εκδήλωση/βιβλιοπαρουσίαση για το πρόταγμα του κοινοτισμού με τον Β.Νιτσιάκο στην Αλιμούρα

Προσκαλούμε της κοινωνία των Ιωαννίνων στις 17/10, 19:30  στην εκδήλωση/βιβλιοπαρουσίαση για το πρόταγμα του κοινοτισμού σήμερα με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Νιτσιάκου, συγγραφέα και καθηγητή Κοινωνικής Λαογραφίας του Π.Ι. "Πεκλάρι: Κοινωνική Οικονομία Μικρής Κλίμακας". Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα (Αραβαντινού 6 της στοάς Σκόρδου, είσοδος και από Τσιριγώτη 14).

Το Πεκλάρι, ένα ορεινό χωριό της Κόνιτσας κοντά στο ελληνο-αλβανικό σύνορο, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κοινότητας που μέσα από τη συνειδητοποίηση του πεπερασμένου χαρακτήρα των φυσικών πόρων και την αίσθηση της συλλογικότητας χρησιμοποιούν τρόπους παραγωγής που χαρακτηριζόταν από την αξία χρήσης και ένα τρόπο ζωής στον οποίο οι φυσικοί πόροι δεν γίνονται αντιληπτοί ως ατομικές ιδιοκτησίες αλλά ως κοινά κτήματα, τα οποία χρησιμοποιούσε η κάθε ομάδα με βάση τις ανάγκες της.
Σήμερα βλέπουμε το πρόταγμα του κοινοτισμού να παίρνει διαφορετικές μορφές και να μεταλλάσσεται στις αγωνιζόμενες κοινότητες των Ζαπατίστας, αλλά και στις αστικές κοινότητες στην πόλη του Μεξικο , στην μάχη της Ροζάβα ενάντια στο θάνατο για μια άλλη κοινωνία μέσα απ'την αυτοοργάνωση, την οριζοντιότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Αλιμούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]