ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ήπειρος:Ο Σπύρ. Ριζόπουλος για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δήλωση Σπύρου Ριζόπουλου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου

Η κλίκα των ξεπεσμένων χτυπά ξανά - Η Περιφέρεια των συγγενών και των φίλων
Τελικά υπάρχουν και χειρότερα. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά. Συγκαλεί εκτάκτως για σήμερα Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας σε πλειστηριασμό για την αγορά κτιρίων της πτωχευμένης εταιρείας Spider -της οποίας πρόεδρος ήταν ο θείος του Κώστας Πέτσιος-, και έχουν ως πρώτη τιμή εκκίνησης το ποσό των 6.780.000 ευρώ.
Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα τόσο νομικό, όσο και ηθικό. Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα της Περιφέρειας να χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο, χωρίς σχέδιο, προοπτική και ανταποδοτικότητα στο λαό της Ηπείρου.

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και εφόσον ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει οι απαντήσεις να ενσωματώνονται σε αυτήν:
Ποιος έχει κρίνει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι απαραίτητα στην Περιφέρεια.
Σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσουν, πότε θα αξιοποιηθούν και πότε θα ξεκινήσει η απόσβεση της αγοράς.
Αν έχει γίνει έρευνα αγοράς και για άλλα κτίρια που να πληρούν τις προδιαγραφές τις οποίες έχουν εγκρίνει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

Τόσο η αντιπολίτευση στην Περιφέρεια όσο και τα ΜΜΕ της Ηπείρου δεν μπορούν να γίνονται συνένοχοι σε μια τέτοια πράξη με πρόσχημα ότι «με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα λάβουν κάποια από τα οφειλόμενα».
Η Περιφέρεια δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι το στρατηγείο που φροντίζει την ανάπτυξη όλης της Ηπείρου και όχι για να ξεχρεώνει συγγενείς και φίλους του Περιφερειάρχη με επίκληση στο συναίσθημα.
Το ίδιο είχε γίνει και το 2005 όταν ο τότε Νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε αγοράσει το κτίριο του «Παλλάδιον» και μάλιστα με δάνειο.

Και επειδή όλα αυτά είναι απλώς προφάσεις θα μπορούσε ο κ. Καχριμάνης να απαντήσει για παράδειγμα, για ποιο λόγο αυτά τα χρήματα δεν δίνονται από την Περιφέρεια για να καλυφθούν ανάγκες όπως:
Η ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση.
Η ενίσχυση μικρών γαλακτοπαραγωγών που η παραγωγή τους δεν φτάνει στις βιομηχανίες.
Η επιδότηση της θέρμανσης των νοικοκυριών ιδιαίτερα μάλιστα μετά την πλήρως αποτυχημένη στρατηγική που απομάκρυνε το ενδεχόμενο να φτάσει φθηνό φυσικό αέριο στην Ήπειρο.
Τα ενοίκια των παιδιών που πέτυχαν στα ΑΕΙ εκτός τόπου κατοικίας και δεν πήγαν γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ενοίκια κ.λπ., κ.λπ.

Ανεξαρτήτως των συγκυριακών πλειοψηφιών, ο κ. Καχριμάνης, - όπως επίσης οι σύμβουλοι που τον στηρίζουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης- πρέπει να απαντήσει προσωπικά αν θεωρεί τα χρήματα της Περιφέρειας οικογενειακή υπόθεση ή απλώς αν αισθάνεται ότι στις επικείμενες εκλογές τελειώνει η… βασιλεία του και πρέπει να προλάβει να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες τις δικές του και της ξεπεσμένης παρέας του.
Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη να καταλάβουμε και οι Ηπειρώτες ότι οι λογικές «είναι συγγενής μου ο τάδε» ή «τα έχω καλά με τον δείνα» είναι αυτές που οδήγησαν την Ήπειρο στον πάτο. Και οικονομικά και πολιτισμικά. Η κοινωνία δεν πρέπει να σιωπά μπροστά σε τέτοια φαινόμενα.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στον Ιδρυματισμό της Ηπείρου.
Για τους Ορίζοντες Ηπείρου τέτοιου είδους φαινόμενα είναι πράξεις ακραίου ξεπεσμού. Δηλώνουμε ότι η επόμενη Περιφερειακή Αρχή θα επανεξετάσει από μηδενική βάση τη νομιμότητά τους συμπεριλαμβάνοντας και το ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ήρθε η ώρα της Αλλαγής στην Ήπειρο, ήρθε η ώρα να γίνουμε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΞΑΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]