Ιωάννινα:Ο Μωυσής Ελισάφ ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του [βίντεο]

Με την κατάθεση συγκεκριμένων θέσεων, προτάσεων και προτεραιοτήτων ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Ιωαννίνων ο Καθηγητής Παθολογίας Μωυσής Ελισάφ.
Η παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» αποτελεί μία κίνηση ενεργών πολιτών που αντιπροσωπεύουν όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ανεξάρτητα και πέρα από κομματικές εντάξεις.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση άνω των 150 υποψηφίων και φίλων της παράταξης όπου συζητήθηκαν οι προγραμματικές της θέσεις και καθορίστηκαν οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Ποιοι οι λόγοι  που τον οδήγησαν στην λήψη της απόφασης 
Ο Μωυσής Ελισάφ, σε συνέντευξη τύπου, ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην λήψη της απόφασης επισημαίνοντας ότι «αφετηρία της συμμετοχής μου στα κοινά είναι η εδραία πεποίθησή μου ότι η δημοκρατία έχει απόλυτη ανάγκη από τη διαρκή και πολυειδή ενημέρωση του πολίτη αλλά και από τη διαρκή συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα».
Αναφερόμενος στο Δήμο, τόνισε ότι είναι απαραίτητες νέες προσεγγίσεις και νέοι τρόποι σκέψης ώστε να αντιμετωπιστούν τα πρωτόγνωρα προβλήματα και η υποβαθμισμένη πολιτιστική ταυτότητα.
Για την υπέρβαση των δυσκολιών και την αρχή μιας νέας εποχής, απαιτείται κι ένα νέο ξεκίνημα. «Ο Δήμος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ευκαιριών και προκλήσεων και κύριος στόχος μας είναι να τον καταστήσουμε ένα εμπορικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, αθλητικό και συνεδριακό κέντρο μιας μεγάλης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.
 Να πάψει πια να είναι το διαμετακομιστικό κέντρο και να στραφεί προς μια προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αναπτύξει ο Δήμος μας τη δική του δυναμική  επιτυγχάνοντας στόχους θετικά ασύμμετρους με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας που αγωνίζεται να βγει από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Σύμφωνα με το πλαίσιο των αρχών που παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» τα Γιάννενα μπορούν να μετατραπούν σε μία σύγχρονη μεγαλούπολη στην οποία ο Δήμος θα φροντίζει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, ο πολιτισμός θα αποτελεί την βασική προτεραιότητα, το οικονομικό γίγνεσθαι θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.
Για να επιτευχθούν όλα αυτά, χρειάζονται εμπνευσμένες, συλλογικές τοπικές ηγεσίες, συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συστράτευση και συμμετοχικότητα. Κυρίως όμως χρειάζεται ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Των πολιτών που από ψηφοφόροι πρέπει να γίνουν ενεργοί νομοθέτες. Με την υιοθέτηση πολιτών θα επιδιωχθεί η ενεργή συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων που θα βελτιώνουν την ζωή τους και την ζωή στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν άγονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις. Κοινός τόπος θα είναι η λύση!
 Οι Δώδεκα προτάσεις- δεσμεύσεις της παράταξης  

Στην συνέχεια ο κ. Ελισάφ κατέθεσε δώδεκα προτάσεις- δεσμεύσεις που καλύπτουν όλο το εύρος της λειτουργίας του Δήμου και δίνουν το στίγμα για την πόλη των επόμενων χρόνων.
Οι προτάσεις αυτές συνοψίζονται ως εξής:
- Βελτίωση της ποιότητας ζωής με αναδιοργάνωση νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου.
- Οικονομική ενίσχυση των κοινοτήτων με επαναλαμβανόμενη πάγια προκαταβολή.
- Αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Εξυγίανση των δομών του Δήμου
- Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των πολιτών.
- Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.
- Αξιοποίηση των πολιτιστικών δομών και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Ολιστική στρατηγική διαχείρισης για την Παμβώτιδα με ενιαίο φορέα διαχείρισης.
- Ενίσχυση της τουριστικής προβολής με ολοκληρωμένα προγράμματα και στοχευμένες ενέργειες.
- Ενιαίο τμήμα προγραμματισμού και μελετών πλήρως στελεχωμένο.
- Εμβάθυνση της σχέσης με το Πανεπιστήμιο.
- Μείωση των άσκοπων δαπανών του Δήμου και αύξηση της αποτελεσματικότητάς του.

"Στόχος της παράταξης είναι να είμαστε η 1η δύναμη στις εκλογές του  Μαΐου"

Ο κ.Ελισάφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον στόχο της παράταξης ,έκανε λόγο για ένα στόχο φιλόδοξο και όχι συμπληρωματικό σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
"Στόχος της παράταξης είναι να είμαστε η 1η δύναμη στις εκλογές του Μαΐου  .Η παράταξη αρχίζει να οργανώνεται με μια σημαντική συνάντηση  ατόμων που  τη στηρίζουν την να λαμβάνει χώρα εχθές και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες οργανωτικές δομές ώστε  η παράταξη να αποκτήσει την οργανωτική διάταξη μάχης που απαιτείται.
Δεν ζητώ τη στήριξη κανενός κόμματος 
Η παράταξη είναι μια ευρεία παράταξη που χωρά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες .

"Θελήσατε ,ψάξατε ή ζητήσατε τη στήριξη της ΝΔ ;"ήταν μια από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ.Ελισάφ .
Η τοποθέτησή  του κ.Ελισάφ    σαφής :
"Συζήτησα με όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της πόλης .Πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο "συζητώ" και "ζητώ" .
Όλες οι συζητήσεις  που αφορούσαν στην ενημέρωση για τις απόψεις και τα οράματα της παράταξης σημειώνεται  ότι έγιναν σε δημόσιο χώρο και ποτέ εν κρυπτώ.
Εμείς δεν κάνουμε συμφωνία με κανένα πολιτικό κόμμα .Η παράταξη είναι μια ευρεία παράταξη που χωρά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες  και η συμμετοχή σε αυτή δεν προϋποθέτει καμία κομματική ένταξη "

δείτε περισσότερα στο βίντεο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]