Ανάδοχος για το δεύτερο τμήμα του οδικού άξονα Εγνατία- Τύρια- Σιστρούνι - Μπεστιά

Ανάδοχος για το δεύτερο τμήμα του
οδικού άξονα
Εγνατία- Τύρια- Σιστρούνι - Μπεστιά
Τον ανάδοχο του έργου κατασκευής του δευτέρου τμήματος του οδικού άξονα Εγνατίας Οδού- Τύριας- Σιστρούνι, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Πρόκειται για το τμήμα Ζωτικό- Μπεστιά, με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ, για το οποίο ανάδοχος μετά από ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό αναδείχτηκε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΈΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Μια πολύχρονη προσπάθεια φθάνει στο τέλος της. Με μεγάλο αγώνα και σε πολύ δύσκολες γεωλογικές συνθήκες κατασκευάστηκε το πρώτο τμήμα (Τύρια- Ζωτικό) του νέου οδικού άξονα που ήδη άλλαξε τη μορφή και έδωσε ζωή στην απομονωμένη ως πρόσφατα περιοχή της Λάκκας Σουλίου. Το επόμενο τμήμα, για το οποίο σήμερα  εγκρίναμε το πρακτικό του διαγωνισμού έχει πολύ λιγότερες τεχνικές δυσκολίες, οπότε θα απαιτηθεί λιγότερος χρόνος για την αποπεράτωσή του και έτσι σύντομα θα αποκτήσει πιο εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία οδό και τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Με το έργο αυτό, όσο και με  την οδική σύνδεση της Εγνατίας οδού με τον Ιερό Χώρο του Σουλίου, για το οποίο σήμερα έγινε η οριστική κατακύρωση στην ανάδοχο εταιρία, γίνονται δύο ουσιαστικά βήματα για την άρση της ενδοπεριφερειακής απομόνωσης και τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης. Το όνειρο κατοίκων και αποδήμων των δύο περιοχών γίνεται πραγματικότητα».
Να σημειωθεί ότι έργο  «Αποκατάσταση - βελτίωση επαρχιακής οδού από κόμβο Εγνατίας οδού - Αγία Κυριακή - Ιερός χώρος Σουλίου», για το οποίο σήμερα η Ο.Ε. κήρυξε οριστικό ανάδοχο την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. έχει επίσης προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]