ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οι δράσεις του 8ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 8ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας της Ε.Ψ.Ε.Π. με θέμα «H Ψυχική Υγεία των Νέων στο σημερινό μεταβαλλόμενο κόσμο», που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της 10ης Οκτωβρίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, προωθώντας το αντίστοιχο μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διεξήχθησαν τέσσερα workshops, με τη συμμετοχή φοιτητών και νέων της πόλης μας, σχετιζόμενα με θέματα που απασχολούν σήμερα τους νέους. Κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ ήταν η Ημερίδα με θέμα «H Ψυχική Υγεία των Νέων στο σημερινό μεταβαλλόμενο κόσμο», που διεξήχθη με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων – εισηγητών, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα Ιωάννινα. Με το πέρας της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ψυχαγωγίας με τοπικά μουσικά συγκροτήματα νέων.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ., ο Επιστημονικός Υπεύθυνος, τα μέλη και οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα:
τους συμμετέχοντες ομιλητές:
o κα. Ε. Ντζάνη, MD, PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια, Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
o κ. Γ. Φλώρο, Δρ. Ψυχίατρο, Επιμελητή Β' Ε.Σ.Υ., Β' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο,
o κ. Τ. Μπιζόπουλο, Δρ. Οικονομικών, πρώην Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
o κα. Μ. Κούλα, Ψυχολόγο, Οικοτροφείο «Νόστος», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π.,
o κ. Γ. Μπούρα, Φοιτητή Φ.Π.Ψ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Υπεύθυνο στην Ελλάδα του «The Perspective Project»,
το Παράρτημα Ιωαννίνων της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και τα μουσικά συγκροτήματα Mojave Sky και Felony Case για την πολύτιμη συνεργασία τους,
το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση του χώρου και της αιγίδας,
τους χορηγούς της μουσικής εκδήλωσης Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. και Ζυθοποιία Ηπείρου.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπροσώπους των επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους συμμετέχοντες στα workshops και κυρίως τον κόσμο, που παρευρέθη και συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε, τέλος, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη και προβολή του Φεστιβάλ.
Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, δεσμευόμαστε για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]