“Τέλος” από Τσακαλώτο σε 13ο, 14ο και αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, η συνάντηση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, με τον Yπουργό Oικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τα παρακάτω θέματα, με τον Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, κ. Στέφανο Σαβόπουλο, να ενημερώνει για τις αντίστοιχες απαντήσεις του ΥΠ.ΟΙΚ.:
1. Β.Α.Ε. και επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας: «Μας έδωσε το πόρισμα της Επιτροπής και δήλωσε ότι το συνολικό ποσό του Προϋπολογισμού για το επίδομα δε θα μειωθεί. Θα περικοπεί όμως από κάποιες κατηγορίες και θα δοθεί σε άλλες, χωρίς να τις προσδιορίσει.»

2. 13ος και 14ος μισθός - Αύξηση στους μισθούς του Δημοσίου: «Απέκλεισε εντελώς κάθε αύξηση στους μισθούς, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων, λόγω μη ύπαρξης χρημάτων. Δε θα ξεπαγώσει η διετία '16 - '17.»

3. Συνταξιοδοτικό Δ.Υ.: «Οι περικοπές που γίνονται για τους νέους ασφαλισμένους από 13-05-16 θα συνεχίσουν. Αυτό που η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα είναι η μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων.»

4. Αφορολόγητο: «Η μείωση του αφορολόγητου από τα 8.500 στα 5.500 Ευρώ είναι μέτρο ψηφισμένο μεν και θα ισχύσει από 01-01-20, αλλά θα γίνει διαπραγμάτευση ως τότε με την Τρόικα, για να μη μειωθεί.»

5. Προσλήψεις στο Δημόσιο: «Θεωρεί σημαντική επιτυχία το 1:1 (μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση) και επανέλαβε ότι το 2019 θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και 3.000 στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Για τις λοιπές 10.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην Παιδεία, για το '20 και '21, δήλωσε πως δεν μπορεί να τις νομοθετήσει.»

6. Επιτόκια στεγαστικών δανείων: «Θα συζητήσει σήμερα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο το θέμα.»
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]