Ενεργός γήρανση στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιωαννιτών

Ενεργός γήρανση στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιωαννιτών

Τη διαβεβαίωση ότι και το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιωαννιτών, μέσα από την πρόσληψη νέου προσωπικού ορισμένου χρόνου, έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Φίλιππος Τσουμάνης.
Με αφορμή την έκθεση των εικαστικών δημιουργιών των γυναικών του 2ου Κ.Α.Π.Η., στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού εργαστηρίου που πραγματοποιούν με την καθοδήγηση της Βικτώριας Ντούρτα, η πρόεδρος και τα μέλη του Κέντρου εξέφρασαν την ανησυχία τους καθώς πλησιάζει η λήξη των συμβάσεων του προσωπικού ορισμένου χρόνου.
Ο κ. Τσουμάνης επεσήμανε ότι το μεγαλύτερος μέρος του προσωπικού του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι δυστυχώς συμβασιούχοι, αλλά διαβεβαίωσε τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη εργαζομένων που θα επιτρέψουν στις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. να συνεχίσουν ομαλά τις δραστηριότητές τους, οι οποίες μάλιστα είναι ποικίλες.
«Δε θα μείνει χωρίς προσωπικό, θα γίνουν νέες συμβάσεις για να καλύψουμε το επόμενο διάστημα και θα συνεχίσουν όλες οι δραστηριότητες», ανέφερε.
Οι δημιουργίες των κυριών του Κ.Α.Π.Η. είναι ένα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας του Δήμου μας. Εντυπωσιακά κοσμήματα, τσάντες, διακοσμητικά αντικείμενα, πολλά εκ των οποίων φτιαγμένα με ανακυκλώσιμα υλικά όπως περιοδικά, μανταλάκια ακόμα και κάψουλες καφέ, περιλαμβάνονταν στην έκθεση που διοργάνωσε το Κ.Α.Π.Η.
«Είναι εξαιρετικές οι δημιουργίες και είμαι ευχαριστημένος γιατί ο στόχος που έχουμε, η ενεργός γήρανση, είναι γεγονός στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας και όλοι οι ηλικιωμένοι με κάτι ασχολούνται. Πιάνει τόπο η δουλειά που κάνει η υπεύθυνη των καλλιτεχνικών και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος», σημείωσε ο κ. Τσουμάνης, ο οποίος επισκέφθηκε το Κ.Α.Π.Η., συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο Εύη Σίμου.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των μελών του 2ου Κ.Α.Π.Η. Άννα Γκόγκου αναφέρθηκε στις ποικίλες δραστηριότητες, με τις οποίες ασχολούνται καθημερινά, όπως η χορωδία, ο χορός και η γυμναστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]