Στήριξη για τη λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων


ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών…»
Επιστολή με την οποία ζητά στήριξη για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και στην αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.
Όπως αναφέρει, για μια ακόμη χρονιά και στο Δήμο Αρταίων, όπως και σε όλη τη χώρα, παρατηρείται το έντονο πρόβλημα αρκετές οικογένειες να στερούνται την ευκαιρία να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αν και κατέχουν το σχετικό voucher (επιταγή εισόδου).
Για μια ακόμη χρονιά και στο Δήμο Αρταίων, όπως και σε όλη τη χώρα, παρατηρείται το έντονο πρόβλημα αρκετές οικογένειες να στερούνται την ευκαιρία να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αν και κατέχουν το σχετικό voucher (επιταγή εισόδου).
Σκοπός της δημιουργίας των παιδικών σταθμών είναι η διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και κυρίως της εργαζόμενης μητέρας. «Προς αυτή την κατεύθυνση και εμείς ως Δήμος, διαθέσαμε και θέσεις  στις εργαζόμενες μητέρες που δεν δικαιούνται voucher δηλαδή όλες τις μητέρες που εργάζονται ως τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι ή αορίστου στους Ο.Τ.Α., με σκοπό την εξυπηρέτησή τους κατά τις ώρες της εργασίας, μιας και μια άνεργη μητέρα έχει την ευχέρεια χρόνου να φροντίσει το παιδί της. Μέλημά μας είναι κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών» αναφέρεται στην επιστολή. 
Επίσης τα voucher που χορηγήθηκαν για την κατηγορία Α2 δηλαδή για την ηλικία των προνηπίων ήταν πολύ λιγότερα ενώ προς την κατηγορία Α1 δηλαδή βρεφικής ηλικίας και κυρίως προς την άνεργη μητέρα, ήταν πολύ περισσότερα και από το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων. Επιπλέον θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και επανεγγραφές παιδιών που δεν λαμβάνουν voucher.
Επειδή το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο, για τον οικογενειακό προγραμματισμό, κυρίως των εργαζομένων γονέων και αποτελεί οξύ κοινωνικό φαινόμενο,   ο Δήμος Αρταίων ζητά: 

Να δοθούν για τους παιδικούς σταθμούς περισσότερα voucher της κατηγορίας Α2, έτσι ώστε να ενισχυθεί οικονομικά η λειτουργία των παιδικών σταθμών μέσω της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ
Να δοθούν voucher σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα και σε Ο.Τ.Α.
Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε να προβούμε στη δημιουργία νέων δομών βρεφικών τμημάτων, και να υπάρξει η δυνατότητα πρόσληψης του απαιτούμενου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ώστε να λυθεί το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται στο Δήμο μας καθώς και σε ολόκληρη τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]