Ιωάννινα:Μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για την οδική ασφάλεια

Μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για την οδική ασφάλεια


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Τροχαία Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων- ΛΕ.Μ.Ι, τη ΜΟΤ.Ο.Ε, το Ινστιτούτο Μοτοθέσις και τον Πανελλήνιο  Σύλλογο SOS-Τροχαία εγκλήματα με αφορμή την «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς θανάτους από τον δρόμο», το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Εκεί, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τις επιπτώσεις που μπορεί  να φέρει ένα τροχαίο ατύχημα ενώ προβλήθηκαν σε video wall θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπού υλικού, δίνοντας βάση κυρίως στην ενημέρωση μικρών παιδιών για την χρήση των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, δίκυκλων οχημάτων και του εξοπλισμού ασφαλείας. 
Παράλληλα παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα « SaveLIVES» που πρωτοπαρουσιάστηκε  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Ελλήνων το 2017.
Το «Save LIVES – μια δέσμη μέτρων για την Οδική Ασφάλεια» εκδόθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2017. Ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» προσέφερε το κείμενο μεταφρασμένο στα ελληνικά.
"Παρών" στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε:
«Η αλήθεια μπορεί πολλές φορές να είναι δυσάρεστη, μόνο όμως αν την αποδεχτούμε μπορούμε να πράξουμε ανάλογα για να διορθώσουμε και να αλλάξουμε καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει και στο θέμα της μετακίνησης στην πόλη μας. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή είμαστε υπέρμαχοι της βιώσιμης κινητικότητας, γνωρίζουμε όμως ότι για να γίνει αυτό πράξη δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Βασιζόμαστε στην επιστημονική γνώση και θεωρούμε ότι μέσω αυτής θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που αναζητούμε. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονούμε. Μέσα απ’ αυτό θα αναζητήσουμε τους τρόπους για να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική και τις μετακινήσεις μας πιο βιώσιμες».
Ο κ. Μπέγκας, συμπλήρωσε ακόμη ότι δράσεις όπως αυτές που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας δίνουν το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, αποδίδοντας τα εύσημα στην αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου, που έχει τη ευθύνη των εκδηλώσεων, για τις ποικίλες δράσεις που έχει εντάξει στο φετινό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]