Aνάδοχος για τις μελέτες τις Αντιπλημμυρικής θωράκισης, Οριοθέτησης &της αξιοποίησης της παρόχθιας περιοχής της Άρτας

Επιτέλους ανάδοχος για τις μελέτες τις Αντιπλημμυρικής θωράκισης, της Οριοθέτησης και της αξιοποίησης της παρόχθιας περιοχής της Άρτας
ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Αλλάζει η εικόνα της περιοχής με έργα γεφυρώσεων, αναπλάσεων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού κατά μήκος του ποταμού»
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επίλυση του μεγαλύτερου και πιο χρόνιου προβλήματος της Άρτας, καθώς έχει επιτέλους ανάδοχο η μελέτη της οριοθέτησης, της αντιπλημμυρικής προστασίας του Αράχθου και της αξιοποίησης της παρόχθιας περιοχής της Άρτας, μιας και χθες στο Υπουργείο Υποδομών άνοιξαν και οι οικονομικές προσφορές.
Το θέμα της Οριοθέτησης, της Αντιπλημμυρικής προστασίας του Αράχθου και της αξιοποίησης της παρόχθιας περιοχής της Άρτας αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τη βασικότερη διεκδίκηση της Δημοτικής μας Αρχής, καθώς η περιοχή μας για ολόκληρες δεκαετίες στερούνταν αντιπλημμυρικής θωράκισης και αναπτυξιακής προοπτικής.
Η μελέτη προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 29 Δεκεμβρίου 2015 και δημοπρατήθηκε στις 7 Ιουλίου 2016 από την αρμόδια Διεύθυνση Δ7 του Υπουργείου Υποδομών. Ανάδοχος είναι το 10μελές μελετητικό σχήμα με την επωνυμία: «ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΕΠΕ ΔΙΑΚΡ. ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΕ, ECOS ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ-ΔΤ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ-ΔΤ ECOS ΑΕ, ΑΔΚ ΑΡΩΝΗΣ-ΔΡΕΤΤΑΣ-ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΑΕ –Δ.Τ. Α.Δ.Κ.Α.Ε., CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ- ΔΤ CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ Α.Ε., ΓΑΙΑ ΙΑΠΕΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ – Δ.Τ. ΓΑΙΑ ΙΑΠΕΤΟΣ Α.Ε., ΤΕΤΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ διακρ. ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ ΑΕΜ, Δ.Τ. ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ ΑΕΜ, ΒΟΤΣΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ-ΑΧΙΛΛΕΑ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ Ε.Ε. – Δ.Τ. GEOENVIRO, ΓΕΩΓΝΩΣΗ ΑΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ &ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΕ.  Η έκπτωση που δόθηκε είναι 70,54%.
Μετά από τις ενστάσεις του ενός από τα μελετητικά σχήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και μετά από 6 συνεδριάσεις (και αναβολές) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας που χρονίζει δεκαετίες, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
«Πρόκειται για πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη και πλέον, μπορούμε και επίσημα να πούμε ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επίλυση του πιο σημαντικού  προβλήματος της Άρτας, που στέρησε την αναπτυξιακή προοπτική από την πόλη μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή θέσαμε στην πρώτη θέση της ατζέντας μας την ολοκλήρωση της μελέτης οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αράχθου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να αναπτυχθεί όλη η παρόχθια περιοχή και η εικόνα της πόλης μας θα είναι εντελώς διαφορετική. Ακόμη πιο σύγχρονη, πιο τουριστική, πιο ανεπτυγμένη και βέβαια αξιοποιώντας στο 100% τον Άραχθο ποταμό, ενώ θα μπορούν να πραγματοποιηθούν έργα αναπλάσεων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού σε όλη την περιοχή κατά μήκος του ποταμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνεχίζει: «Στόχος του Δήμου Αρταίων, είναι να κατασκευαστούν νέες γεφυρώσεις στον Άραχθο (πέραν εκείνης στην περιοχή του Τριγώνου που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 6,5 εκ € και αναμένεται άμεσα η έναρξη υλοποίησής της) στο ύψος του Ιμαρέτ και της Βλαχέρνας. Δηλαδή, ο Άραχθος να γεφυρώνεται σε τέσσερα σημεία εντός της πόλης της Άρτας και με αυτό τον τρόπο να επιλυθεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]