Φέρνουν «σαπάκια» με 400 ευρώ και τα πουλάνε στην Ελλάδα για χιλιάδες ευρώ

Στη γειτονική Βουλγαρία μεταβαίνουν σχεδόν όλοι οι επιτήδειοι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε να προμηθευτούν τα «σαπάκια» τους έναντι μερικών εκατοντάδων ευρώ και να τα διαθέσουν σε ανυποψίαστους Έλληνες καταναλωτές έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ!

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr τα αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Βουλγαρία προμηθεύονται από 300 έως και 2.100 ευρώ ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το γεγονός για το αν τηρούνται και οι σχετικές φορολογικές απαιτήσεις που πρέπει να καταβάλουν οι εισαγωγείς τους στα ελληνικά τελωνεία.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες πολλά από αυτά τα μεταχειρισμένα «σαπάκια» προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ και «βαφτίζονται» Ευρωπαϊκά στη Βουλγαρία εξαιτίας των χαμηλών εισαγωγικών δασμών και κατόπιν εισάγονται στην Ελλάδα καταβάλλοντας μόνο το Τέλος Ταξινόμησης καθώς ο ΦΠΑ έχει… καταβληθεί στη Βουλγαρία.

Παράλληλα οι επιτήδειοι έμποροι που τα εισάγουν φροντίζουν ώστε μόλις εκτελωνιστούν να εμφανίζουν στο χιλιομετρητή τους μόλις 60.000 με 80.000 χιλιόμετρα αντί 200.000 ή 300.000 χλμ. και πλέον που έχουν διανύσει στην πραγματικότητα.
δείτε αναλυτικά  τις περιπτώσεις που παρουσιάζει το newsauto.gr ,πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]