ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Καταγγελία για την απόλυση 2 εργαζομένων της δομής στο Πέραμα Ιωαννίνων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας           «Ηλιακτίδα», η οποία απέλυσε δύο εργαζόμενες της δομής στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Η  συγκεκριμένη δομή είναι μία ακόμα ΜΚΟ από αυτές που - με την νομοθεσία της ΕΕ που υιοθέτησαν, ψήφισαν και προωθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - αναλαμβάνουν υπηρεσίες που ανήκουν στο κράτος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εν λόγω Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία αναλαμβάνει τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων.

Το σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων που απολύθηκαν και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή τους. Οι συνάδελφοι το προηγούμενο διάστημα είχαν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη δομή και κυρίως για τις καθυστερήσεις στους μισθούς, τις απλήρωτες υπερωρίες, την υπογραφή συνεχών μηνιαίων συμβάσεων. Η απόλυσή τους σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες τους για τις συνθήκες εργασίας την ίδια ώρα που έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό για την παροχή υπηρεσιών στους ανήλικους εξυπηρετούμενους.

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, αποφάσισε μάλιστα να ανακοινώσει τις απολύσεις 2 ώρες πριν τη λήξη του ωραρίου, ώστε από την πίεση της δουλειάς να αναγκαστούν οι εργαζόμενες να φύγουν σαν τους κλέφτες. Η ΜΚΟ ήθελε -αλλά δεν τα κατάφερε- να μην αποχαιρετήσουν καν οι εργαζόμενες τα παιδιά με τα οποία είχαν δεθεί τόσο καιρό και τα οποία ούτως ή άλλως βιώνουν την απώλεια των δικών τους ατόμων καθημερινά. Να τα αφήσουν να βιώσουν ακόμα μια βουβή απώλεια.

Τέτοιες τακτικές που εφαρμόζει η εργοδοσία της ΑΜΚΕ Ηλιακτίδα, η οποία θεωρείται ανθρωπιστική οργάνωση, αποδεικνύουν ότι οι κατά τ’ άλλα Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις δε διαφέρουν σε τίποτα από τον τρόπο που λειτουργούν οι περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν στόχο το κέρδος.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε δομές που σχετίζονται με την προστασία ανηλίκων.

Καλούμε το δήμο και την περιφέρεια Ιωαννίνων, τους φορείς που συνεργάζονται με τέτοιες δομές, να πάρουν θέση για τις δυο άδικες απολύσεις και συνολικότερα για τις συνθήκες που επικρατούν σε τέτοιου είδους δομές.

Οι απολύσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες. Δε θα τους αφήσουμε έτσι.

Το σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν τις απολύσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]