Κατάσχεση μαμούθ από τους Ιταλούς 24 τόνων μυδιών από την Ηγουμενίτσα

Χρήστος Μαζάνης //zougla.gr
Συνολικά 24 τόνους μυδιών που μεταφέρονταν από την Ηγουμενίτσα κατέσχεσε η Ιταλική Ακτοφυλακή στο λιμάνι του Μπρίντεζι, σε συνεργασία με τους τελωνειακούς και την οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza).

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Ιταλικές Αρχές, το εμπόρευμα ήταν φορτωμένο σε ένα φορτηγό με Έλληνα οδηγό, ενώ η εταιρεία εξαγωγής εδρεύει στη Βουλγαρία.



Οι Ιταλοί, κατά τον έλεγχο στο φορτίο, διαπίστωσαν πως τα συνοδευόμενα έγγραφα μεταξύ άλλων δεν ανέφεραν την πραγματική ποσότητα του φορτίου,ενώ κάποια από αυτά δεν είχαν σχέση με το εμπόρευμα. Αυτό, σύμφωνα με τους Ιταλούς, σημαίνει πως οι επιτήδειοι ήθελαν να περάσουν κάποια ποσότητα εμπορεύματος στη χώρα, προκειμένου να διακινηθεί στη μαύρη αγορά. Παράλληλα, όπως τονίζουν τα μύδια πωλούνται πολύ ακριβά σε ιταλικά εστιατόρια.



Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του ιταλικού νόμου, ενώ οι έρευνες στρέφονται και προς την εταιρεία στη Βουλγαρία.



Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιταλοί ξετρυπώνουν παράνομα φορτία θαλασσινών προερχόμενα από την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό, τα τελευταία δύο χρόνια, η Καμόρα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην διακίνηση ψαριού, αφού ελέγχει μεγάλο μέρος των εισαγωγών στη Νάπολι.



Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι Ιταλοί τονίζουν πως θα επεκτείνουν τους ελέγχους με κύριο σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την πάταξη της φοροδιαφυγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]