ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Χρήστος Μαντάς :«Στις αρχές του 2019 θα έχουμε ένα νέο Αεροδρόμιο»

Χρήστος Μαντάς :«Στις αρχές του 2019 θα έχουμε ένα νέο Αεροδρόμιο»
To αεροδρόμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Χρήστου Μαντά και του συντονιστή της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Άρη Σπέγγου.
Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν από τον αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη, τον κ. Καραθανάση εκ μέρους της επιβλέπουσας αρχής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ,καθώς και από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ.Μαντάς αναφέρθηκε στους λόγους της επίσκεψης , αφ ενός για να διαπιστωθεί η πορεία της ολοκλήρωσης των έργων και αφ ετέρου να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή αυτού του γιγάντιου έργου που άργησε 12 χρόνια!!!! «Είμαστε στη διάθεσή σας τόνισε ο βουλευτής Ιωαννίνων, όπως πάντα, για να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των έργων ώστε στις αρχές του 2019 τα Γιάννενα και η Ήπειρος να έχουν το καινούργιο δικό τους αεροδρόμιο.
Ο κ. Μητσιμάρης περιέγραψε όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν επιλυθεί, όπως η εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων και ο εφοδιασμός τους και με καύσιμα γενικής αεροπορίας, η κατσκευή της αίθουσας αναχωρήσεων κατά 90%, της αίθουσας αφίξεων κατά 50%, ενώ τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους το τιτάνιο έργο της Υ.Π.Α να μεταφερθεί η αίθουσα αναχωρήσεων σε μία νύχτα, χωρίς να κλείσει το αεροδρόμιο.
Στη συνέχεια αναφέρθηκαν τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση, ανάμεσα στα οποία είναι η κατασκευή φυλακίου εισόδου από την ΥΠΑ, η κατασκευή των κόμβων εισόδου-εξόδου ,καθώς και της προσωρινής αίθουσας αφίξεων .
Στη διάρκεια της συζήτησης ο αερολιμενάρχης κατέθεσε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ανοδική τάση του νέου αεροδρομίου, έτσι ώστε τα αεροσκάφη της γενικής αεροπορίας που σταθμεύουν  και ανεφοδιάζονται να αυξηθούν από 20 σε..200 μέσα σε ένα χρόνο. Επιπλέον πέραν των 14 δρομολογίων της Ο.Α έχουμε τις 2 πτήσεις charter από Σκανδιναβία , καθώς και των 2 δρομολογίων από και προς Λάρνακα.
Σημαντική κατάκτηση είναι και η ολοκλήρωση  του νέου συστήματος προσέγγισης των αεροσκαφών , ενός πάγιου και πολύχρονου αιτήματος, που θα επιλύσει σε σημαντικό βαθμό την δυνατότητα προσγείωσή  τους στο νέο αεροδρόμιο.
Ο κ. Μαντάς και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, αφού περιηγήθηκαν στους χώρους του εργοταξίου καθώς και στην αίθουσα αναχωρήσεων συνεχάρησαν τους εμπλεκόμενους στο έργο και δήλωσαν «ότι παρ όλα τα εμπόδια χρόνων, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών και φορέων,  το νέο αεροδρόμιο ολοκληρώνεται ,δίνοντας νέα ώθηση στην παραγωγική ανασυγκρότηση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]