ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Ελένη Του Γιάννη Ρίτσου απόψε στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης

Η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Με την "Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης. Μία ακόμη σημαντική παράσταση στο αρχαίο θέατρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί  για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη στο ρόλο της ‘Ελένης’ να επανέρχεται  στο θέατρο, ερμηνεύοντας καθηλωτικά, το έργο του μεγάλου ποιητή.
«Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της Ελένης, ολοζώντανο, για  να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη,  όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι Άνδρες διαχρονικά για να την κερδίσουν, είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας, είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς, χωρίς όχι μόνο να το καταφέρνουν, αλλά να το συνδέουν με τον εξοντωτικές  και προδοτικές συμπεριφορές.
Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, με αυτογνωσία και διαλλαχτικότητα , για να μπορεί να βιώσει όλ’αυτά που εκπροσωπεί η Ελένη», αναφέρει ο Δήμος Αβδελιώδης.
Συντελεστές της παράστασης
Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η ΒερόνικαΑργέντζη
Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης
Ένδυμα, μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσική: Λεό Ντελίμπ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Traillers: Φοίβος Αβδελιώδης
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά
Διάρκεια : 60’
- Η παράσταση ξεκινά στις εννέα το βράδυ. Το κοινό θα πρέπει να προσέλθει νωρίτερα στο αρχαίο θέατρο καθώς με την έναρξη της παράστασης η κεντρική είσοδος του αρχαιολογικού χώρου κλείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]