Το «Τάβλι» στα Μερκούρεια 2018

Το «Τάβλι» στα Μερκούρεια 2018

Στη Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Το Τάβλι».
Το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, ένα έργο σταθμός στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ, στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Μερκούρεια 2018», την Παρασκευή 24 Αυγούστου.
Σκηνοθεσία - Μουσική: Κώστας Γάκης – Σκηνικά/ Κοστούμια/ Φωτισμοί: Richard Anthony - Ηθοποιοί: Θανάσης Μιχαηλίδης, Στέλιος Νίνης.
Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, τονίζει πως ο δήμος Νεάπολης - Συκεών με τα Μερκούρεια συνεχίζει το επί δεκαετίες πολύτιμο έργο του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού.
«Πρόκειται για ένα θεατρικό θεσμό που τιμά τα ΔΗΠΕΘΕ και την εμπνεύστριά τους Μελίνα Μερκούρη. Τα ΔΗΠΕΘΕ και όλοι μαζί οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, με την ενεργή συμμετοχή μας στο θεσμό, προχωράμε σε πείσμα των καιρών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πολιτιστικής ανάδειξης του τόπου μας με ποιοτικά έργα υψηλού επιπέδου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Βακαλοπούλου.
«Πρόκειται για μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, που διοργανώνει, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, ο δήμος Νεάπολης - Συκεών, ενσαρκώνοντας το μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη για επένδυση στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική αποκέντρωση», ανέφερε σε δήλωσή της, για τα «Μερκούρεια», η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Ελένη Δημοπούλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα Μερκούρεια «έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων της τέχνης και του θεάτρου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]