Κεράσοβο Φεστιβάλ 2018 Από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στη Jazz-Manouche σκηνή!

Κεράσοβο Φεστιβάλ 2018
Από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στη Jazz-Manouche σκηνή!

Για 5η συνεχή χρονιά, συνεχίζεται στο χωριό Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) Κόνιτσας το Φεστιβάλ βαλκανικής μουσικής 'Κεράσοβο 2018'. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσικά σεμινάρια και συναυλίες που αγγίζουν όχι μόνο την Ήπειρο αλλά την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας και τις βαλκανικές χώρες που συνορεύουμε. Αυτό το χρόνο, καλεσμένοι από το Βέλγιο οι δεξιοτέχνες Tcha Limberger και Benjamin Clément θα μας ταξιδέψουν επιπλέον στις μουσικές παραδόσεις της κεντρικής Ευρώπης και τη jazz-manouche κουλτούρα του Django Reinhardt!

Φέτος θα διδαχθούν στο Κεράσοβο πολυφωνίες της Ελλάδας, βαλκανικό ρεπερτόριο, jazz-manouche μουσική και παραδοσιακά κρουστά, ενώ θα υπάρχει και παιδικό μάθημα μουσικοκινητικής αγωγής με τραγούδια και χορούς του κόσμου.

Στις 16 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής συναυλία με τίτλο 'Ο ήχος της Δρακόλιμνης' με συνθέσεις εμπνευσμένες απο τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, με τους Περικλή Βραχνό (βιολί, κιθάρα), Βαγγέλη Βραχνό (κοντραμπάσσο, τρομπέτα) και Αλέξανδρο Ριζόπουλο (κρουστά).

Στις 17 Αυγούστου, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, οι Trio Tatavla - με τους διεθνούς φήμης δεξιοτέχνες Τcha Limberger (βιολί, φωνή), Benjamin Clément  (κιθάρα) και Δήμο Βουγιούκα (ακκορντεόν) -συναντούν την Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή), για να μας ταξιδέψουν στις μουσικές της Πόλης και το σμυρνέικο ρεμπέτικο με ένα τρόπο ιδιαίτερο, που αντικατοπτρίζεται στο νέο τους δίσκο που κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη με εξαιρετικές κριτικές.

Στις 18 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στην πλατεία του χωριού η δουλειά των μουσικών σεμιναρίων που έλαβαν χώρα μέσα στην εβδομάδα. Θα ακούσουμε πολυφωνίες, βαλκανικές μουσικές, jazz-manouche τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά.

Τέλος, στις 19 Αυγούστου στο 'Σπίτι της Χάμκως' στην Κόνιτσα το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία με τίτλο 'Από την Ελλάδα στα Βαλκάνια', όπου πλέκονται παραδοσιακό ελληνικό με βαλκανικό ρεπερτόριο. Θα μας παίξουν οι γνωστοί Tcha Limberger (βιολί, φωνή), Benjamin Clément (κιθάρα), Δήμος Βουγιούκας (ακκορντεόν) και η Ξανθούλα Ντακοβάνου (φωνή), ενώ θα υπάρχουν εκπλήξεις και συμμετοχές των μουσικών που συμμετείχαν σε όλο το Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ ευχαριστεί την Αδελφότητα Αγίας Παρασκευής Αθηνών 'Το Κεράσοβο' και την εταιρία 'Δωδώνη' για την έμπρακτη στήριξή τους, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, για την παραχώρηση του χώρου 'Το Σπίτι της Χάμκως' στην Κόνιτσα.


Ξανθούλα Ντακοβάνου - Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Μούσα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία
mousaamke@yahoo.com  - 6934795926
https://www.facebook.com/kerasovofestival/
Musamusic | KERASOVO FESTIVAL_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]